Ősszel jöhet a Wilder – Ortiz visszavágó

Fotó: Deontay Wilder – Luis Ortiz – PuzzlePix Fotóügynökség

Nem sokkal azután, hogy a WBC nehézsúlyú világbajnok Deontay Wilder (41-0-1; 40 KO) könnyedén megvédte világbajnoki címét a kötelező kihívó Dominic Breazeale ellen, már be is jelentette következő ellenfelét. A kötelező címvédést általában egy önkéntes címvédés követi és úgy tűnik meg is van a „szerencsés nyertes”. Aki pedig nem más, mint a kubai „King Kong” Luis Ortiz (31-1; 26 KO), akivel már tavaly márciusban egyszer összecsaptak.

Az első meccsüket Wilder nyerte kiütéssel a 10. menetben, de azért a kubai is okozott néhány kellemetlen percet a világbajnoknak a 7. menetben. Ortiz azóta is vágyik a visszavágóra és most meg is kapja. Wilder a közösségi oldalán jelentette be, hogy immáron hivatalos, hogy Ortiz lesz a következő ellenfele, már a szerződést is aláírták. A helyszínre és a dátumra még várni kell, de valószínűleg valamikor ősszel, szeptember körül kerülhet rá sor és Los Angeles vagy Las Vegas a legesélyesebb helyszín.

Így a Joshua elleni meccs még távolibbnak tűnik. Ahogy eddig is mondta a menedzsere, idén már szinte biztos, hogy nem lesz belőle semmi. Wilder azzal indokolja az Ortiz elleni visszavágót, hogy szeretné „tisztázni” az ellentmondásos harcait és ezek közül az egyik az Ortiz elleni meccs volt.

Addig is nézzétek meg az első Wilder – Ortiz meccs legjobb pillanatait:

Komment