Anthony Joshua önkéntes karanténba vonult, mert találkozott a koronavírusos Károly herceggel

Kép: Károly herceg – Anthony Joshua – PuzzlePix Fotóügynökség

Miután kiderült, hogy a királyi család tagja Károly herceg tesztje pozitív lett koronavírusra, a brit nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua jobbnak látta, ha önkéntes karanténba vonul. 16 nappal ezelőtt a Westminster Apátságban egy eseményen találkozott Károly herceggel, ahol kezet is fogtak és a herceg lehet, hogy már akkor fertőzött volt, csak még nem jelentkeztek a tünetek. Igaz, hogy elvileg két hét a lappangási idő, ami már letelt, de fő az óvatosság.

Szóvivője elmondta, hogy Joshua nem mutat tüneteket, jól érzi magát, de inkább karanténba vonult. Betartja a kormány által előírt utasításokat és erre kér mindenkit. Gyors felépülést kíván mindenkinek, aki megfertőződött. Valamint ő is köszönetet mond mindenkinek, aki küzd a vírus ellen, minden egészségügyi dolgozónak és mindenkinek, aki a „frontvonalban” harcol a járvány megállítása érdekében.

Joshua következő meccse június 20-án lenne Kubrat Pulev ellen, de valószínűleg július végére halasztják. A BBBoC április végéig minden rendezvényt törölt és valószínűleg jövő héten dönthetnek Joshua meccséről is.

Komment