Lennox Lewis védelmébe vette Anthony Joshua-t

Lennox Lewis fotó
Fotó: Lennox Lewis – PuzzlePix Fotóügynökség

A nehézsúlyú legenda, a súlycsoport utolsó vitathatatlan bajnoka, Lennox Lewis korábban többször kritizálta honfitársát Anthony Joshua-t. Például a Ruiz elleni veresége után azt mondta, hogy Joshua-nak már rég le kellett volna cserélnie edzőjét, mert sok olyan hiba van AJ bunyójában, amit egy jó edző már rég orvosolt volna. És hogy nem volt ott fejben Joshua a Ruiz elleni meccsen és addig nem is lenne szabad újra kiállnia a mexikói ellen, amíg nem teszi rendbe a mentális gondjait. Majd azt javasolta, hogy Mexikóba legyen a visszavágó, mert a mexikói rajongók megérdemelnék. Erre Joshua nemes egyszerűséggel bohócnak nevezte Lewis-t.

Most viszont Lewis kiállt Joshua mellett, mert bár AJ egyhangú pontozással legyőzte Ruiz-t és visszaszerezte világbajnoki öveit mégis sokan kritizálják a visszavágón mutatott bunyója miatt. Sokan azt mondják, hogy unalmas volt és többet „futott”, mint bokszolt Ruiz ellen. Lewis szerint Joshua intelligensen bunyózott és a megfelelő taktikát választotta ahhoz, hogy nyerjen, nem kell mindig kiütéssel nyerni. Lenyűgözte az a fegyelem, ahogy Joshua végig csinálta a 12 menetet és tartotta magát a taktikájához, a lábmunkája és ahogy az egyeneseket használta.

„Nem lehet minden harc vége KO. Úgy gondolom AJ egy jó taktikai bunyót mutatott be. … Megértem, hogy az emberek vért akarnak, mert különben unalmas számukra a meccs, de harcosként fegyelmezettnek kell lenned és várni a kínálkozó lehetőséget. De van, hogy nem jön. Amikor ez történik, akkor biztonságosan kell játszanod és betartani a játéktervet.”

Komment