Luis Ortiz szívesen megküzdene Andy Ruiz Jr.-ral

Fotó: Deontay Wilder – Luis Ortiz – PuzzlePix Fotóügynökség

Múlt héten beszámoltunk róla, hogy állítólag a PBC szívesen rendezne egy házicsatát két kiváló nehézsúlyú bunyósa, Andy Ruiz Jr. (33-2; 22 KO) és Luis Ortiz (31-2; 26 KO) között. Akár már idén nyáron lehetne a meccs, de egyelőre ez még csak szóbeszéd, semmi biztosat nem tudni. Ortiz-t megkérdezték róla és azt mondta, hogy felőle mehet, szívesen megküzdene Ruiz-zal. Azonban figyelmezteti, ő nem Anthony Joshua, más meccsre számítson, mint amilyen AJ ellen volt.

Ortiz elmondta, hogy szeretné, ha legközelebb is a nehézsúly élvonalából küzdhetne valakivel. Ruiz pedig még odatartozik a tavaly decemberi veresége ellenére is. Biztos benne, hogy jó meccs lenne közte és Ruiz között. Akciódús lenne, nem olyan, mint a Ruiz – Joshua visszavágó, mert ő bizony nem futkosna a ringben.

„Ruiz egy jó bunyós. Megverte Joshua-t és megmutatta a világnak, hogy ő egy top versenyző. Megmutatta mire képes, de barátom én nem Joshua vagyok. Nem tudom hogy kell körbe futkosni, ha ott vagyok az egy igazi harc lesz. Csak vissza akarok menni a ringbe és megmutatni az embereknek, hogy mit szeretek csinálni. Remélem hamarosan visszatérhetek és igen, ha úgy adódik akkor Andy ellen.” – mondta Ortiz.

Azt mondja a kubai, hogy neki mindegy, ki ellen kell küzdenie, majd a menedzsere és a PBC vezér Al Haymon eldönti. Mivel mindketten a PBC bunyósai jó esély van erre a meccsre, de talán kicsit később, Ruiz előbb talán egy könnyebb ellenfelet kap és csak utána a kubai. A ranglista helyezések szempontjából jól jönne Ruiz-nak egy Ortiz elleni győzelem, de ha veszít elúszhat az esélye egy újabb világbajnoki címmeccsre. A rajongók minden bizonnyal örülnének egy Ruiz – Ortiz meccsnek, jó kis tűzijáték lenne, persze csak ha Ruiz jó formában lesz.

Ruiz korábbi edzője, Manny Robles szerint Ruiz meg tudja verni Ortiz-t, de csak akkor, ha 100%-osan felkészül. A képességei, az álla, az ereje, a gyorsasága, mindene meg van a győzelemhez csak vegye komolyan a felkészülést.

Komment