Klitschko visszatérne? Joshua, Fury vagy Wilder a célpont

Fotó: Wladimir Klitschko – PuzzlePix Fotóügynökség

A korábbi IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnok, az ukrán klasszis Wladimir Klitschko már több, mint két éve, hogy utoljára szorítóba lépett hivatalos profi mérkőzésen. Azóta viszont számos alkalommal volt már téma a visszatérése, néha ő hozta fel a témát, néha pedig a sajtó találgatott. Legutóbb például arról beszélt, hogy azért szívesen visszatérne, hogy megdöntse George Foreman rekordját és ő legyen a legidősebb, aki világbajnoki címet szerzett.

Most pedig az egyik közösségi oldalon megint ő vetette fel a visszatérés lehetőségét. Bár nem jelentette ki egyértelműen, hogy újra szorítóba lép, de egymást követő három posztot is kitett. Az elsőben egy Fury elleni visszavágóról, a másodikban egy Joshua elleni visszavágóról, a harmadikban pedig egy Wilder elleni meccsről kérdezi a rajongókat. Egyébként a Fury elleni visszavágó kapcsán érkezett a legtöbb reakció, arra lennének valószínűleg a legtöbben kíváncsiak.

Klitschko 2015. novemberében harcolt Tyson Fury-val, akkor még négy szervezet világbajnokaként. Óriási meglepetésre pedig Fury legyőzte az ukránt és megdöntötte Klitschko több, mint 10 éves uralmát. Már a meccs után szó volt egy visszavágóról, de Fury-val közben elszaladt a ló, alkohol- és drogproblémái lettek és el is tiltották. Így a visszavágó azóta várat magára.

Joshua-tól pedig 2017. áprilisában kapott ki Klitschko, akkor viszont ő nem erőltette a visszavágót. Wilder-rel pedig még éles meccsen nem küzdött az ukrán, de többször is sparringoltak együtt.

Klitschko tehát ismét borzolja a kedélyeket, ráadásul a súlycsoport három éllovasával. Pont azokat említi, akiknek a 2020-as éve eléggé be van táblázva. Wilder és Fury februárban csap össze ismét, de szó volt egy harmadik meccsről is, így akár az egész 2020-as évben egymással lesznek elfoglalva. Joshua számára pedig két szervezet is elrendelte a kötelező címvédést, na és egy címegyesítés is állandó téma. Nehéz elképzelni, hogy a jövő évben a három bunyós közül bármelyik is kiállna vele, de nem lehetetlen. Elsősorban talán Fury a leginkább elképzelhető ellenfél, de sok múlik azon, hogy elveszi-e Wilder WBC világbajnoki övét februárban.

Komment