Pulev lehet a befutó? Január 31-ig egyezkedhetnek a Joshua – Pulev meccsről

Fotó: Anthony Joshua – Kubrat Pulev – PuzzlePix Fotóügynökség

Bár továbbra sincs hivatalos hír arról, hogy az IBF és a WBO hogy döntött Joshua kötelező címvédéseinek sorrendjéről, de az IBF egyik képviselője szerint kitolták a megegyezés határidejét január 31-ig. Korábban január 10-e volt a határideje a megegyezésnek, hogy Anthony Joshua IBO/IBF/WBO/WBA Super világbajnok és az IBF kötelező kihívó Kubrat Pulev menedzsmentje megegyezzen a meccs részleteit illetően.

A szervezet képviselője szerint folynak a tárgyalások, ezért kérték, hogy tolják ki a határidőt. Ebből arra lehet következtetni, hogy a bolgár Pulev lesz az első 2020-ban Joshua-nak, aki ellen címet védhet. Korábban maga Eddie Hearn mondta, hogy még mindig nem egyezett meg a két szervezet, ezért nem tudják, hogy ki is az első, de Hearn számára az a kedvezőbb, ha a bolgár lesz az első. Tehát a WBO vagy vár, vagy Joshua visszaadja a WBO övet és Usyk küzdhet a megüresedett címért, bármelyik verzió valósul meg az a Matchroom-nak kedvező.

Akárhogy is lesz, igazán izgalmasnak ígérkezik az idei év első fele nehézsúlyban. Joshua-t mindenképp látni fogjuk vagy Pulev vagy Usyk ellen. Ha Pulev ellen, akkor márciusban Usyk Dereck Chisora-val bunyózhat. Wilder és Fury februárban csap össze ismét. Dillian Whyte pedig Povetkin-t akarja áprilisban, ami állítólag az oroszt is érdekelné. A folytatás, hogy az év második felében ki kivel fog küzdeni pedig ezeken a meccseken múlik majd.

Komment