Csak áprilisi tréfa volt Klitschko májusi, ukrajnai visszatérése

Wladimir Klitschko ukrán ökölvívó.
Fotó: Wladimir Klitschko (b) – PuzzlePix Fotóügynökség

A tegnapi nap folyamán lépten-nyomon arról lehetett olvasni, hogy Wladimir Klitschko (64-5; 53 KO) korábbi IBO/IBF/WBO/WBA (Super) nehézsúlyú világbajnok május 25-én, Ukrajnában, a kijevi Olimpiai Stadionban ismét szorítóba lép. Ahogy azt sejteni lehetett, csak egy rossz április 1-jei vicc volt, aminek nagyon sok külföldi és hazai oldal is felült. Mi mondjuk nem. 🙂

Az egész álhírt vagy viccet egy ukrajnai weboldal a Sports Arena indította el és ezt később be is ismerték. A cikkük szerint Klitschko elfogadta a DAZN 120 milliós, három meccsre szóló ajánlatát. Az első meccsre pedig május 25-én kerülne sor, ellenfelet nem neveztek meg. A Sports Arena később azt nyilatkozta, hogy csak kihasználták az ukrán sportrajongók körében terjedő őrületet, hogy visszatér-e és mikor a legendás bunyós. Annyit biztos elértek, hogy jelentősen megugrott a tegnapi nézettségük.

Nemcsak külföldi és hazai weboldalak dőltek be az álhírnek, de úgy tűnik az angol David Price is, mert már be is jelentkezett ellenfélnek. Erre azonban még várnia kell. Az tény, hogy a DAZN tett ajánlatot Klitschko-nak a visszatérésre, de azt, hogy elfogadta-e még nem lehet tudni, hivatalosan még nem jelentették be, hogy visszatér-e és mikor. Tehát azt nem lehet kizárni, hogy a 43 éves bunyóst nem láthatjuk újból a ringben hivatalos meccsen, de még azt sem, hogy igen.

Komment