Foreman rekordjának megdöntéséért visszatérne Klitschko

Fotó: Wladimir Klitschko – PuzzlePix Fotóügynökség

Az ukrán „Acélkalapács” Wladimir Klitschko 2017. áprilisában lépett utoljára szorítóba, akkor TKO-s vereséget szenvedett Anthony Joshua-tól. Azóta már számtalan alkalommal felröppent a visszatérésének híre, de végül sose valósult meg. Egy nemrégiben készült interjú során ismét felmerült a kérdés, hogy visszatér-e valaha a korábbi IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnok.

Klitschko elmondta, hogy nem vonzza a visszatérés csak azért, hogy ismét bunyózzon, a sport kedvéért, a pénz sem motiválja. Viszont egy dolog miatt elgondolkodna azon, hogy újra kesztyűt húzzon, mégpedig azért, hogy megdöntse George Foreman rekordját. Foreman 1994-ben, 45 évesen szerezte meg az IBF és a WBA nehézsúlyú világbajnoki címeket és ezzel ő lett minden idők legidősebb nehézsúlyú világbajnoka. Ez a rekord az, ami miatt fontolóra venné Klitschko a visszatérést.

Az ukrán legenda visszavonulása óta is rendszeresen edz a mozgás és a sport kedvéért és azt mondja, hogy fizikálisan nem okozna neki gondot, hogy visszatérjen a ringbe. Oleksandr Usyk októberi meccsén mondta, hogy „nyitva tartja a kaput”, nem zárkózik el teljesen a visszatérés gondolatától, de az nem azért lenne, hogy eltörjön egy állkapcsot, hanem hogy megdöntse a rekordot.

„George Foreman 45 évesen megcsinálta. Visszatérek-e csak a sport miatt? Nem, nem érdekel. De hogy megdöntsem a rekordot? Az extravagáns lenne.”

Foreman 45 éves, 9 hónapos és 26 napos volt amikor 1994. november 5-én legyőzte Michael Moorer-t. Ahhoz, hogy megdöntse ezt a rekordot Klitschko, nagyjából 2022. februárjában kell legkorábban újra világbajnoki címet szereznie. Addig viszont kéne neki egy-két meccs, hogy lerázza a ringrozsdát, vélhetően nem az első visszatérő meccsén küzdene meg az aktuális világbajnokkal. Így az is lehet, hogy már 2021-ben is láthatjuk szorítóban.

De mindez csak egy gondolat, egy már többször visszatért gondolat Klitschko részéről, semmi biztosat nem mondott. Jelenleg élvezi nyugdíjas éveit, több sikeres vállalkozása is van, egyetemi óraadó tanár, sokat jótékonykodik, sakkozik, golfozik, szóval van, amivel eltöltse az idejét.

Komment