Fury új edzővel készül a Wilder visszavágóra

Fotó: Ben Davison – Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Derült égből villámcsapásként jelent meg a hír a külföldi sajtóban, hogy Tyson Fury és edzője, Ben Davison útjai szétválnak. Nem igazán volt előjele a szakításnak, mert Davison még Wilder Ortiz elleni meccsére is elment személyesen, hogy felmérje az ellenfelet a februári visszavágóra. Most azonban mégis külön utakon folytatják. A hírek szerint azonban nincs harag, békében váltak el.

Fury sokat köszönhet Davison-nak ő volt, aki segítette a visszatérésben és segített neki, hogy megszabaduljon attól a rengeteg túlsúlytól, amit az évekig tartó önpusztítás során magára szedett a „Cigány Király”. Öt közös meccsük volt, ebből négyet megnyert Fury, és egy döntetlen volt Wilder ellen. A nyilvánosság előtt Fury mindig elismerően beszélt edzőjéről, azonban az apja már nem annyira. A legutóbbi, Otto Walllin elleni meccs után John Fury igencsak kiakadt és élesen bírálta Davison-t, mert szerinte a fia túledzett, gyenge volt a meccs napján. Davison-t és az edzésmódszerét hibáztatta az öreg.

Meg van az új edzője is Fury-nak, Sugar Hill Steward lesz. A híres edző Emanuel Steward unokatestvére, aki a legendás edző halála után átvette a Kronk Gym irányítását. Ő irányítja a továbbiakban Fury felkészülését elsőként Wilder ellen, aztán majd kiderül, hogy hosszútávú lesz-e a kapcsolat. Korábban már találkoztak a Kronk Gym-ben, Detroitban amikor Fury ott készült. Nyilván pozitív benyomást tett annak idején Fury-ra, hogy most vele képzeli el a folytatást.

Komment