Fury: “Wilder nem üt nagyobbat, mint Klitschko!”

Kép: Tyson Fury – Deontay Wilder – PuzzlePix Fotóügynökség

A Deontay Wilder – Tyson Fury visszavágó előtt szinte minden második Wilder-rel kapcsolatos cikk a „Bronz Bombázó” ütőerejével volt elfoglalva. Sokan, még ő maga is a boksztörténelem legnagyobb ütőjének titulálták őt, amire a rekordja alapján esélyes is lehetne. Hisz 42 győztes meccséből 41-et idő előtt fejezett be és sokszor tényleg elég volt mindössze egy jó ütés neki a győzelemhez.

Tyson Fury szerint azonban nem feltétlenül ő volt a legnagyobb ütő, akivel szemben állt a ringben, pedig az első meccsükön kétszer is padlóra küldte Wilder, ráadásul a második padlózásnál szinte csodába illő volt, hogy fel tudott kelni. Ennek ellenére úgy érzi, hogy Wladimir Klitschko nagyobbat tudott ütni, mint Wilder.

„Éreztem Wilder erejét. Nem rossz, nem rossz. De nem lehet a boksztörténelem legnagyobb ütője, ha nem tudta kiütni a Cigány Királyt, ugye? A legjobb ütését kaptam az államra, mégis felálltam belőle. Keményen üt. De soha nem ütöttek meg olyanok, mint például Earnie Shavers, George Foreman vagy Rocky Marciano vagy más a legjobb bunyósok közül. Nem ütöttek meg, így nem is tudok véleményt mondani. Nem mondhatom, hogy ő a boksztörténelem legnagyobb ütője, mert a történelem legjobb srácai nem ütöttek meg. De nem hiszem, hogy keményebben ütne, mint Wladimir Klitschko. Wladimir-nak hatalmas ütőereje volt és sokkal több harcot nyert, mint Wilder. De azért ne felejtsük el, hogy mindegyik nehézsúlyú bunyós nagyot üt és bárkit ki tudnak ütni. Nem hiszem, hogy Wilder-nek akkora ereje lenne, inkább csak trükkös, hogy gyorsan üt és nem látod mikor jön az ütés. De még egyszer mondom egy olyan srác, akinek nincs ilyen KO-aránya, az is ki tud üti, ha nem látod, hogy jön az ütése, akkor ő is a földre küldhet. De, ami a meccs közbeni ütéseket illeti nem igazán érzem, mert dolgozik az adrenalin harc közben. Soha nem érzem az ütéseket.” – mondta Fury.

Wilder és Fury először 2018. december 1-jén harcoltak egymással, akkor döntetlenre végződött a mérkőzés, annak ellenére, hogy Fury kétszer is a padlóra került. Majd nagyjából egy hónapja, február 22-én újra összecsaptak és talán sokak meglepetésére, most Fury küldte kétszer is padlóra az amerikait, majd Wilder sarka a hetedik menetben bedobta a törölközőt. Fury majdnem 19 menetet töltött Wilder-rel szemben, szóval tisztában van a „Bronz Bombázó” ütőerejével.

Komment