Lomachenko Ukrajnában várja a koronavírus járvány végét, addig is készül Lopez ellen

Fotó: Vasyl Lomachenko – PuzzlePix Fotóügynökség

Az ukrán Vasyl Lomachenko már jó pár éve az Egyesült Államokban él, de igyekszik minél több időt tölteni szülőhazájában Ukrajnában. Most a koronavírus járvány alatt is jobbnak látta, ha inkább otthon várja ki a végét. Elvileg május végén harcolt volna legközelebb a fiatal Teofimo Lopez ellen, hogy a könnyűsúly vitathatatlan bajnoka legyen, de a járvány miatt ezt a meccset is el kellett halasztani. Azonban addig is edz, hogy formában maradjon, mert nem lehet tudni, hogy mikor kapnak zöld utat a meccsre.

„Jelenleg hétfő óta nagyon lekorlátozódott, hogy mennyi időt lehetsz kint. Otthon kell maradnod. Nem gyűlhet össze két-három embernél több. A mostani helyzetben csak akkor mehetsz ki, ha kutyát sétáltatsz vagy, ha valami fontos dolgot kell elintézned. Ettől eltekintve otthon kell ülnöd. Még a gyerekeiddel sem sétálgathatsz kint. Mindenki be van zárva. Ez lesz egészen április 24-ig (Ukrajnában). … Van egy edzőtermem a házamban és természetesen edzem, hisz ez a dolgom. Senki nem tudja mikor kezdhetünk, úgyhogy formában kell lennem. Készen kell állnom.” – mondta Lomachenko.

Akárcsak Lopez, Lomachenko is nagyon várja már a meccset, hisz tavaly augusztus óta nem lépett szorítóba és végre a súlycsoport vitathatatlan bajnoka lehet. Plusz Lopez elég „szemtelenül” nyilatkozott az utóbbi időben az ukránról, így szívesen móresre tanítaná. Alig várja, hogy a meccs után, miután megverte Lopez-t, ő és az apja szemébe nézhessen és lássa a reakciójukat. Ugyanakkor nem becsüli alá Lopez-t, ahogy általában a többi ellenfelét sem szokta.

„Lopez fiatal, éhes, nagyon erős és én akarom ezt a harcot. Ő világbajnok és nála van az övem, az IBF öv.” – mondta ellenfeléről Lomachenko.

Vasyl Lomachenko jelenleg a WBC Franchise bajnoka, a WBO és a WBA (Super) világbajnoka, Lopez pedig az IBF világbajnoka, így a győztes a könnyűsúly vitathatatlan bajnoka lesz.

Komment