Szaúd-Arábia lecsapna a Lomachenko – Lopez meccsre

Vasyl Lomachenko WBO/WBA Super könnyűsúlyú világbajnok.
Fotó: Vasyl Lomachenko – PuzzlePix Fotóügynökség

Miután Teofimo Lopez (15-0; 12 KO) elvette Richard Commey IBF könnyűsúlyú világbajnoki övét december 14-én, végre sor kerülhet a hőn áhított meccsre és címet egyesíthet az ukrán klasszis Vasyl Lomachenko-val. Lomachenko (14-1; 10 KO) jelenleg a WBO/WBA Super világbajnoka és a WBC Franchise bajnoka könnyűsúlyban. Így már csak az IBF öv hiányzik ahhoz, hogy súlycsoportja vitathatatlan bajnoka legyen. (A WBC szerint a Franchise öv birtokában is lehet ő a vitathatatlan bajnok, ha a többi nagy szervezet öve nála van.) Lopez már jó ideje beszél egy Loma elleni meccsről, többször üzengetett is riválisának, aki azt mondta korábban, hogy amíg nincs világbajnoki címe Lopez-nek addig nem foglalkozik vele, de most már igen.

Mivel mindketten a Top Rank-kel állnak szerződésben valószínűleg könnyen megegyeznek a részletekben. Bob Arum szerint biztos, hogy lesz Lomachenko – Lopez meccs, csak a helyszín és a dátum kérdéses még. Az időpont pedig a helyszíntől függ, ugyanis Szaúd-Arábia bejelentkezett, hogy szívesen megrendeznék ezt a meccset is. A Ramadan ünnep miatt pedig, ha a Közel-Keleten lesz a meccs, akkor május 23-án után lehet csak. Arum szerint viszont, ha az USA-ban, (a New York-i Madison Square Garden vagy a Barclays Centerben) akkor már áprilisban is megküzdhetnek.

Szaúd-Arábia nagyon ráfeküdt most az ökölvívásra, sorra próbálnak nagyobbnál-nagyobb gálákat odavinni. Az eddigi legnagyobb a december 7-i Ruiz – Joshua visszavágó volt, de korábban már a WBSS nagyközépsúlyú döntőjét is ott tartották és volt már ott WWE pankrátor gála is. Eddie Hearn például már a Ruiz – Joshua visszavágó után említette, hogy legalább két nagy gálát fog 2020-ban Szaúd-Arábiában rendezni, hisz van rá elég pénzük és akarják is, hogy oda vigyék a rendezvényeket, akkor miért ne? Nyilván nagy pénz van benne, ha ennyire érdekli Hearn-t és ezek szerint Arum sem utasította el egyértelműen, pedig az amerikai piac szempontjából nem a legjobb az időeltolódás.

Komment