Tyson Fury szerint a WBO világbajnoki címe lehet a tét hétvégén Tom Schwarz ellen

Fotó: Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Érdekes hírrel rukkolt elő Tyson Fury. Állítása szerint a június 15-i, Tom Schwarz elleni meccsen a WBO nehézsúlyú világbajnoki öve lehet a tét. Az az öv, amit nemrég vett el Andy Ruiz Jr. Anthony Joshua-tól.

Meglepő Fury állítása, mert Ruiz még nincs két hete, hogy megszerezte a világbajnoki övet és eddig nem lehetett olyan híreket olvasni, hogy máris elrendelte volna a szervezet a kötelező címvédést a mexikói világbajnoknak. Ugyanakkor technikailag lehetséges, hogy a WBO címvédésre kötelezi Ruiz-t. Aki, ha inkább a Joshua elleni visszavágót választja, akkor le kell mondjon a szervezet világbajnoki övéről. Szóval előfordulhat, amit Fury mond, de azt már nehezen lehet elképzelni, hogy ez most szombatig megtörténik. Pedig szerinte elképzelhető, hogy vagy ő vagy Schwarz (de leginkább magára gondol) a WBO világbajnoka lesz a hétvégén, de azt is hozzátette, hogy ez belső információ és lehet, hogy nem is kellett volna erről beszélnie.

A WBO nehézsúlyú ranglistáját jelenleg az a Dillian Whyte vezeti, akinek korábban meg lett volna a lehetősége, hogy Anthony Joshua ellen küzdjön a szervezet világbajnoki övéért, de nem élt vele. A #2 az Interkontinentális bajnok Tom Schwarz a #3 pedig a korábbi WBO világbajnok Tyson Fury. Így akár egy kötelező kihívói pozíció még terítéken lehet Fury-nak vagy Schwarz-nak. De azt se felejtsük el, hogy Oleksandr Usyk, ha minden igaz szeptemberben végre bemutatkozik nehézsúlyban és akkor ő lesz a ranglista első helyezettje. De ez a verzió még mindig elképzelhetőbb, mint az, hogy máris a világbajnoki címért küzdenének a hétvégén. Főleg, hogy egyelőre csak olyan hírek jelentek meg a külföldi hírportálokon, amik Fury állításáról írnak, de a WBO oldaláról nem nyilatkoztak eddig erről.

Egy biztos Tyson Fury (27-0-1; 19 KO) következő ellenfele a veretlen német bunyós Tom Schwarz (24-0; 16 KO) lesz, aki jelenleg a WBO nehézsúlyú Interkontinentális bajnoka. A meccs június 15-én lesz Las Vegas-ban.

Komment