Fury: A visszavágó lesz Wilder „No Mas harca”, fel fogja adni!

Fotó: Tyson Fury – Deontay Wilder – PuzzlePix Fotóügynökség

Most, hogy hivatalosan is bejelentették a Deontay Wilder (42-0-1; 41 KO) – Tyson Fury visszavágó (29-0-1; 20 KO) időpontját Fury meg is kezdte a meccs promótálását és egyben az üzengetést riválisának. Ez nem szokatlan a „Cigány Királytól”, sőt inkább az lenne a furcsa, ha csendben maradna. Mivel már csak kicsivel több, mint 7 hét van hátra a meccsig ezért kimarad a szokásos sajtókörút, ami bereklámozná a meccset, ezt inkább a bunyósokra bízzák, Fury pedig eleget is tesz neki.

Most épp arról beszélt, hogy az a terve, hogy mentálisan törje meg Wilder-t a visszavágón, hogy olyan frusztrált legyen, mint anno Roberto Duran Sugar Ray Leonard ellen a „No Mas fight” néven elhíresült visszavágón. 1980-ban Leonard és Duran kétszer is összecsapott a ringben öt hónap különbséggel. Az első meccsük június 20-án volt, amin Leonard nagyon meg akarta verni Duran-t a meccset megelőző nyilatkozatai miatt. Tőle szokatlan módon leállt verekedni a panamaival 15 meneten keresztül, ami utólag nagyon rossz döntésnek bizonyult, profi karrierje első vereségét köszönhette ennek a stílusváltásnak. Minimális különbséggel ugyan, de egyhangú pontozással Duran győzött. Az öt hónappal későbbi visszavágón, november 25-én viszont már az „igazi” Sugar Ray-t lehetett látni és leiskolázta a „kőkezű” panamait, aki a nyolcadik menetben feladta a küzdelmet. Leonard ide-oda cikázó stílusával, állandó cukkolásával annyira felbosszantotta a panamait, hogy Duran inkább nem folytatta a meccset. Amikor a bíró rákérdezett, hogy tényleg nem akarja folytatni, annyit mondott, hogy „No mas!” vagyis, hogy „nincs tovább vagy elég volt”.

Azt ígéri, hogy Wilder ezúttal hozzá sem tud majd érni, mert olyan lesz a ringben, mint Sugar Ray Leonard, úgy fogja cukkolni, úgy fog cikázni körülötte. El fogja érni, hogy Wilder idiótaként érezze magát a ringbe, besokalljon és kimondja, hogy „No mas”, elég volt. (Fury egyébként már nem először emlegeti magát a nehézsúly Sugar Ray Leonard-jaként.) Ki fogja bokszolni Wilder-t, nem számít az ereje, ha nem tudja majd megütni.

Nagyjából hasonló lehetett a terv az első meccsen is, hisz a pontozóknál jól állt Fury, ha nincs a két leütés, pontozással valószínűleg meg is nyerte volna a meccset, de hát ott volt az a két leütés. Amiből ugyan fel tudott állni, de a 12. menetbéli padlózása máig vitatéma, hogy a bíró megmentette-e Fury-t vagy sem? Wilder pedig legutóbb is úgy nyert Ortiz ellen, hogy hét meneten keresztül nem sok mindent csinált, de egyszer eltalálta a kubait és akkor vége is lett a meccsnek.

Fury szerint ez lesz napjaink legnagyobb csatája. Két veretlen világbajnok egymás ellen, egy brit – amerikai párharc ráadásul nehézsúlyban. A stílusok harca lesz, a „vívó” a „nagyütő” ellen és, ha visszatekintesz a múltba a vívó stílusú bunyósok mindig legyőzték a nagyütőket. Példaként hozta Muhammad Ali és George Foreman 1974-es meccsét.

Komment