Khabib édesapja szeretné, ha Mike Tyson és „Papachenko” készítené fel a fiát Mayweather ellen

Még mi is nehezen hisszük el miközben ezeket a sorokat írjuk, de úgy tűnik, hogy a Mayweather – Nurmagomedov bokszmeccs mégsem csak egy rossz tréfa részükről. Nemrég írtunk róla, hogy a UFC könnyűsúlyú bajnoka, Khabib Nurmagomedov kihívta a korábbi világbajnok ökölvívó Floyd Mayweather Jr-t. Aki időközben reagált is a kihívásra és úgy tűnik szívesen áll elébe, valószínűleg rögtön felvillantak a szeme előtt a dollár jelek, ahogy megnézte a videót Khabib kihívásáról. Az köztudott, hogy Mayweather tavalyi, szintén MMA harcos Conor McGregor ellen vívott bokszmeccse nézettségi és bevételi rekordokat is döntött. Minden bizonnyal minimum ekkora népszerűségre számít Mayweather ismét, ha nem nagyobbra.

Az összecsapást nagy valószínűséggel az ökölvívás szabályrendszerében képzelték el, bár Mayweather az elmúlt hónapokban kacérkodott a gondolattal, hogy kipróbálja magát az MMA-ban is. Mondjuk nem biztos, hogy jó ötlet lenne, hogy „Money” 41 évesen a veretlen UFC bajnok ellen debütáljon a ketrecben. A meccset Khabib csapata is a ringben, bokszkesztyűt húzva képzelte el. Olyannyira, hogy Khabib édesapja azt nyilatkozta, hogy a korábbi nehézsúlyú világbajnok Mike Tyson-t és a jelenleg könnyűsúlyú világbajnok Vasyl Lomachenko édesapját és egyben edzőjét, Anatoly Lomachenko-t szeretné felkérni, hogy felkészítsék a fiát Mayweather ellen. Abdulmanap Nurmagomedov biztos benne, hogy fia jobban helytállna Mayweather ellen a ringben, mint ahogy tavaly McGregor tette (az ír TKO-val veszített a 10. menetben). Khabib édesapja a lehető legjobb felkészítés érdekében Tyson és Lomachenko segítségét kérné, szeretné, ha ők állnának a fia sarkában, ha kötelek közé lép Mayweather ellen.

Továbbra sem lehet száz százalékosan kijelenteni, hogy ez a meccs valaha is megvalósul és őszintén szólva nem gondoljuk, hogy óriási igény lenne rá akár az ökölvívásért, akár az MMA-ért rajongók részéről. Mayweather amúgy is tervezte a visszatérést Manny Pacquiao ellen, lehet, hogy inkább Khabib ellen lép ismét szorítóba. Khabib-nak meg most már talán ciki lenne azt mondani, hogy bocsi csak vicceltem.

Komment