Kíváncsi vagy milyen volt Mike Tyson egy napja aktív bunyósként? Mutatunk egy videót róla!

Kép: Mike Tyson – PuzzlePix Fotóügynökség

Mike Tyson-t a legnagyobb nehézsúlyú bunyósok között tartják számon. Nem véletlenül, hisz mindössze 20 éves volt, amikor megszerezte első nehézsúlyú világbajnoki címét 1986-ban. Majd egy évvel később már a súlycsoport vitathatatlan bajnoka volt. Egészen 1990-ig ő volt a nehézsúly egyeduralkodója. Miután elveszítette világbajnoki címeit egy igazi hullámvasút volt az élete.

Egy régi videón megnézhetitek, hogy telt Mike Tyson egy napja, amikor még aktív bunyós volt. Minden nap reggel 4-kor ébredt, majd 4:30-kor futni indult nagyjából reggel 6-ig. Érdekesség, hogy ezután pedig visszafeküdt aludni 10:45-ig, reggelizett majd újra indult a napja. Ezután ment el az edzőterembe edzeni, ahol minden nap órákat töltött. Sokszor esténként pedig átbeszélték a csapatával az aznapi munkát. Ez volt a napi rutinja heti hat napon át, hétfőtől szombatig. Állítólag ébresztőórát sem kellett állítania, mert a teste óramű pontosággal ébresztette.


Tyson igazi megszállottként edzett, hetente nagyjából 200 menetet kesztyűzött és nagyjából 55 órát töltött edzéssel. Amikor megkérdezték tőle, hogy miért kel ennyire korán ez volt rá a válasza: „Azért kelek ilyen korán, mert úgy hiszem, hogy más srácok nem így csinálják és ez ad egy kis előnyt nekem.”

Tyson tisztában volt vele, ahhoz, hogy bajnok legyen rengeteget kell edzenie, nem elég az ereje.

Komment