Szombaton küzdhet Andrade és Kautondokwa a WBO középsúlyú világbajnoki övéért, amit Billy Joe Saunders hagyott hátra

Fotó: Demetrius Andrade (b) – PuzzlePix Fotóügynökség

Korábban már írtunk róla, hogy Billy Joe Saunders augusztus végén fent akadt egy doppingvizsgálaton ezért nem védheti meg világbajnoki övét Andrade ellen. Majd Saunders le is mondott az övről, hogy jogi úton tisztázza a nevét, így Demetrius Andrade (25-0; 16 KO) és Walter Kautondokwa (17-0; 16 KO) küzdhet meg érte. Tehát a WBO ranglistáján az első két helyen szereplő ökölvívó. A mérkőzést október 20-án, Bostonban tartják majd a Matchroom Boxing szervezésében. Izgalmasnak ígérkezik a mérkőzés, hisz két veretlen bunyós, egy korábbi világbajnok és egy Afrika-bajnok lép a ringbe egymás ellen. Andrade korábban a WBO és a WBA nagyváltósúlyú világbajnoka is volt, majd tavaly ősszel már középsúlyban lépett szorítóba, azóta viszont nem volt mérkőzése. Korábban az ő neve is felmerült Golovkin ellen, amikor a Canelo elleni visszavágót el kellet halasztani, de végül nem kapott lehetőséget. A namíbiai Kautondokwa is nagyon jó mérleggel rendelkezik, nemcsak veretlen ez idáig, de 94%-os KO-aránnyal büszkélkedhet. 2016 óta a WBO Afrika-bajnoka, tavaly pedig az IBF Afrika-bajnoka is lett. Kautondokwa mérlegéhez az is hozzátartozik, hogy eddig nem volt igazán nagynevű ellenfele és nem is bunyózott még Afrikán kívül, a hazáján kívül is csak egyszer. Illetve ő szinte az utolsó percben kapta meg a lehetőséget, hogy a világbajnoki címért küzdhessen. Az biztos, hogy a két bunyós számára óriási lökést adhat, hogy végül a teljes jogú címért küzdhetnek nem pedig az interim címért, amiről korábban szó volt.

A nagypehelysúlyú Tevin Farmer (26-4-1; 5 KO) is ringbe lép a szombati gálán, ő a nemrégiben megszerzett IBF nagypehelysúlyú világbajnoki övét igyekszik megvédeni az észak-ír James Tennyson (22-2; 18 KO) ellen.

Egy női címmérkőzés is lesz a gálán, ráadásul nem is egy, hanem két övről van szó. Az ír Katie Taylor (10-0; 5 KO) az IBF és WBA könnyűsúlyú világbajnoki címét teszi kockára a puerto rico-i Cindy Serrano (27-5-3; 10 KO) ellen.

Komment