Június 23. Londoni gála: Murray és Yarde mellett magyar bunyósok is ringbe lépnek

Fotó: Martin Murray (j) – Europress Fotóügynökség

Bár a hétvége legjobban várt Billy Joe Saunders – Martin Murray meccse sérülés miatt ismét elmarad azért nem maradunk jó meccsek nélkül. Murray (36-4-1; 17 KO) nem akarta hagyni, hogy kárba vesszen a felkészülése ezért Saunders-től függetlenül ringbe lép szombaton. Szerencsére menedzsmentjének sikerült egy jó ellenfelet találni az utolsó pillanatban, így a WBC középsúlyú Silver övének birtokosával, Roberto Garcia-val (41-3; 24 KO) léphet szorítóba. A mexikói Garcia előző meccsén, tavaly augusztusban szerezte meg a WBC Silver övét Omar Chavez (36-5-1; 24 KO) legyőzésével. A Saunders meccs meghiúsulásával Murray most a WBO helyett a WBC világbajnoki címét tűzte ki célul és máris egy Golovkin elleni visszavágót emleget. Golovkin még 2015. februárjában győzte le Murray-t TKO-val és védte meg az IBO, WBA (Super) világbajnoki övét és a WBC interim övét. Amennyiben Murray legyőzi Garcia-t és egy alkalommal sikeresen meg is védi címét, övé lehet a WBC kötelező kihívói pozíciója, így ismét a közelébe kerülhet egy Golovkin elleni meccsnek.

A Garcia – Murray meccsen kívül lesz még pár kisebb volumenű címmeccs is. A kongói Paul Kamanaga (21-1; 12 KO) a WBC Nemzetközi kisváltósúlyú övét igyekszik megvédeni az angol Ohara Davies (17-1; 13 KO) ellenében egy tíz menetes mérkőzésen.

A rendkívül tehetséges és nagyszerű mérleggel rendelkező Anthony Yarde is ringbe lép Londonban. Yarde 3 éves profi pályafutása alatt mind a 15 meccsét megnyerte, ráadásul ebből 14-et kiütéssel, 93%-os KO aránnyal rendelkezik. Szombaton a lengyel Dariusz Sek (27-3-3; 9 KO) ellen védheti meg WBO Európa-bajnoki és Interkontinentális övét félnehézsúlyban. WBO Európa-bajnoki övét épp egy magyar bunyós, Baranyi Richárd legyőzésével szerezte meg tavaly júliusban.

Nehézsúlyban is lesz egy izgalmasnak ígérkező mérkőzés. A nagy reménységnek tartott, mindössze 20 éves Daniel Dubois (7-0; 7 KO) lép szorítóba Tom Little (10-5; 3 KO) ellen a megüresedett nehézsúlyú angol bajnoki címért. Ezt a címet korábban Tyson Fury és David Price is megszerezte. Dubois 100 %-os KO aránnyal rendelkezik, eddigi leghosszabb mérkőzése mindössze három menet volt.

Két magyar ökölvívó is ringbe léphet szombaton. Eszenyi Norbert (6-3; 4 KO) egy hat menetre kiírt nagypehelysúlyú mérkőzésen bizonyíthat. Ellenfele a veretlen Ryan Garner (7-0; 5 KO) lesz. A fiatal Dodu Gyula (16-8-1; 8 KO) egy hozzá képest újoncnak mondható angol ellenfelet kapott Harvey Horn (2-0; 1 KO) személyében. Ők egy négy menetre kiírt légsúlyú mérkőzésen lépnek ringbe.

Komment