Abel Sanchez: Nem baj, ha Canelo dühös, legalább most tényleg küzdeni fog Golovkin ellen

Fotó: Saul Alvarez – Gennady Golovkin – Europress Fotóügynökség

Oscar De La Hoya szerint Canelo nagyon dühös Golovkinra, amiért a kazah többször is nem tetszését adta és keményen kritizálta Canelo-t a doppingbotránya miatt. Mint arról már sokszor beszámoltunk Canelo és Golovkin májusra tervezett visszavágóját el kellett halasztani Canelo doppingbotránya és eltiltása miatt. Hosszas egyeztetés után végül sikerült megállapodniuk a visszavágó anyagi részét illetően és szeptember 15-én kerülhet sor az év egyik legjobban várt mérkőzésére. A doppingbotrány kirobbanásakor és azóta is állítja Canelo és csapata, hogy szó nincs szándékos doppingolásról, a „szennyezett” marhahús volt a ludas. Természetesen Golovkin ezt nem hitte el és jogosan volt dühös az elhalasztott meccs miatt, szerinte amennyiben tényleg véletlen esetről van szó, sokkal körültekintőbbnek kellett volna lennie a mexikói csapatának, hogy ilyen ne fordulhasson elő. Úgy tűnik ezt a tüskét Canelo azóta sem felejtette el és most a ringben igyekszik majd bosszút állni.

Golovkin edzője, Abel Sanchez reagált De La Hoya kijelentésére, elmondta, hogy örömmel hallja, hogy Canelo dühös, mert reméli, hogy ez azt jelenti, most oda áll majd harcolni Golovkin elé és nem fut el előle. Mutassa meg Canelo, hogy mennyire dühös és próbálja meg kiütni Golovkint, legalább egy jó meccs lesz belőle, a rajongók is ezt várják. Sanchez szerint Canelo az első Golovkin elleni meccsnél megváltoztatta a korábbi taktikáját és nem állt oda bunyózni, inkább elszaladt előle.

Sanchez azt is elmondta, hogy Golovkin-t egyáltalán nem érdekelte a Canelo által szabott határidő. Golovkin úgy volt vele, ha nem kapja meg azt a százalékot a bevételből, amit szeretne, akkor jöhet a Saunders elleni meccs augusztus 25-én. A kazah teljesen nyugodt volt ezzel kapcsolatban és úgy tűnik végül igaza is volt. Ugye az utolsó ajánlat 42,5 – 57,5 % -os elosztásról szólt a mexikói javára és az általuk szabott határidő lejárta után De La Hoya először azt nyilatkozta, hogy Golovkin nem fogadta el az ajánlatot, nem lesz meccs. Majd nem sokkal később már örömmel jelentette be, hogy mégis lesz meccs szeptember 15-én. Utólag kiderült, hogy a határidő lejárta után De La Hoya felemelte 45%-ra a részesedést és végül így ment bele a meccsbe Golovkin. Szóval, úgyis mondhatjuk, hogy az „első menetet” végül Golovkin nyerte meg. A mexikói csapata kényszerült további engedményre, Golovkin pedig a kezdeti 35%-tól eljutott 45%-ig.

Komment