Megint elmarad a Billy Joe Saunders – Martin Murray összecsapás

Fotó: Billy Joe Saunders – Europress Fotóügynökség

Az eredeti tervek szerint április 14-én tartották volna a Billy Joe Saunders (26-0; 12 KO) – Martin Murray (36-4-1; 17 KO) WBO középsúlyú világbajnoki címéért kiírt meccset, azonban a címvédő Billy Joe Saunders sérülése miatt június 23-ra halasztották. Saunders akkor egy kézsérülésre hivatkozott, ezért nem tudott ringbe lépni áprilisban. Most pedig térdszalag sérülésre hivatkozva kell elnapolni a címvédést.

Murray nagyon csalódott, hogy már második alkalommal megy pocsékba a felkészülése. Azt nyilatkozta, hogy szkeptikus Saunders sérülésével kapcsolatban, szerinte csak arra vár a címvédő, hogy végül kiderüljön, hogy lesz-e Canelo – Golovkin visszavágó. Murray szerint Saunders a pénzre játszik és ő rizikót jelent számára, mert ha megveri Saunders-t akkor már nem lenne értéke egy Golovkin vagy Canelo elleni meccsnek. Saunders neve nemrég felmerült, mint Canelo lehetséges következő ellenfele, ha nem jön össze a Golovkin elleni visszavágó. Canelo piaci értékét tekintve biztos, hogy jövedelmező lenne Saunders számára az összecsapás. Erre a meccsre kicsit nagyobb az esély a közel jövőben, mint a Golovkin – Saunders címegyesítőnek, mert Golovkinnak túl sok kötelező címvédést kell végrehajtania. Ahhoz, hogy Golovkin – Saunders meccs legyen még az IBF és a WBC jóváhagyása is kéne GGG-nek.

Murray nyilatkozatában felszólította Saunders-t, hogy kérjen bocsánatot a rajongóktól, akik már megvették a jegyet és lefoglalták a szállásukat. Saunders ezt meg is tette, bocsánatot kért Murray-től és a rajongóktól is. Mindkét bunyós menedzsmentje dolgozik a megoldáson és igyekeznek új időpontot találni.

Komment