December 22. Manchester: Warrington VS Frampton, Billy Joe Saunders, Tommy Fury

Fotó: Josh Warrington – Carl Frampton – PuzzlePix Fotóügynökség

A karácsony előtti hétvége igazi boksz ünnep lesz a szigetországban. Szombaton nemcsak Londonban, hanem Manchesterben is nagyszabású bokszgálát tartanak. A Frank Warren vezette MTK Global szervezte gálán a kiírás szerint 13 mérkőzés is lesz. Ráadásul olyan résztvevőkkel, mint a főmeccset vívó Josh Warrington és Carl Frampton valamint Billy Joe Saunders, Martin Murray, Michael Conlan és Tyson Fury kisöccse Tommy Fury.

A főmeccs egy igazi szigetországi rangadó lesz. A pehelysúlyú IBF világbajnok Josh Warrington (27-0; 6 KO) igyekszik megvédeni világbajnoki övét, amit májusban szerzett meg. Ellenfele a korábbi WBA (Super) pehelysúlyú világbajnok, jelenleg a WBO-nál az interim övet birtokló Carl Frampton (26-1; 15 KO) lesz. Frampton már két súlycsoportban (nagyharmat- és pehelysúly) szerzett világbajnoki övet és mindössze egy veresége volt eddigi profi karrierje során, amikor Leo Santa Cruz győzte le szoros pontozással a visszavágójukon. Warrington pedig még nem talált legyőzőre profi karrierje során és biztos, hogy nem fogja könnyen adni a világbajnoki címét.

Díszes társaságot gyűjtött össze Warren erre a gálára, a korábbi WBO középsúlyú világbajnok Billy Joe Saunders is ringbe lép, először azóta, hogy elvették a világbajnoki övét. A korábbi hírek arról szóltak, hogy a magyar Séra Zoltán lesz az ellenfele, azonban változott a terv és a ghánai Charles Adamu (32-13; 25 KO) ellen fog küzdeni egy 8 menetes nagyközépsúlyú mérkőzésen.

Ringbe lép az a Martin Murray (37-4-1; 17 KO) is, aki korábban Saunders kihívója volt, de a meccsüket két alkalommal is elhalasztották Saunders sérülése miatt. Az ő ellenfele a korábbi WBA középsúlyú világbajnok Hassan N’Dam N’Jikam (36-3; 21 KO) lesz. N’Dam annak ellenére, hogy több, mint egy éve nem lépett szorítóba nem lesz könnyű ellenfél. A francia bunyós korábban nemcsak a WBA világbajnoki övéért, hanem a WBO és az IBF világbajnoki övéért is bunyózott.

A pehelysúlyú ír tehetség Michael Conlan (9-0; 6 KO) amatőrként világ- és Európa-bajnok volt, valamint olimpiai bronzérmes volt. 2017 márciusában debütált a profik között, azóta pedig hibátlanul menetel előre. Idén ez már az ötödik mérkőzése lesz és tervei szerint győzelemmel zárja majd az évet. Ellenfele a korábbi Nemzetközösségi bajnok Jason Cunningham (24-5; 6 KO) lesz.

Tyson Fury kisöccse, a 19 éves Tommy Fury is követi bátyja példáját és első profi mérkőzésén fog szorítóba lépni. A „kis” Fury félnehézsúlyban fog bemutatkozni szombat este egy igazi felhozó ember, a lett Jevgenijs Andrejevs (10-102-3; 4 KO) ellen.

Komment