Heti összefoglaló: Június 11 – 17.

Fotó: David Haye – Europress Fotóügynökség

Ahogy arra a korábbi nyilatkozatokból már számítani lehetett rá David „Hayemaker” Haye (28-4; 26 KO) bejelentette visszavonulását. Haye azután döntött úgy, hogy szögre akasztja a kesztyűit, hogy május 5-én másodjára is kikapott honfitársától, Tony Bellew-tól. A két utolsó sikertelen meccse ellenére Haye egy nagyon sikeres karriert tudhat maga mögött. Cirkáló- és nehézsúlyban is világbajnoki címet tudott szerezni és 32 profi mérkőzéséből mindössze négyet veszített el. Illetve 28 győzelméből 26-ot tudott idő előtt, kiütéssel befejezni. Messzire azért nem kerül a ringtől Haye, már évek óta promóterként is dolgozik, így azért biztos láthatjuk még gálákon.

Martin Murray (36-4-1; 17 KO) revánsot akar venni Gennady Golovkin-on. Murray még 2015-ben szenvedett TKO-s vereséget Golovkin-tól, és nem tudta elvenni világbajnoki öveit. Murray azóta sem tudott világbajnoki címet szerezni, bár ő próbálkozott vele, de mint tudjuk a Billy Joe Saunders elleni meccse, ami a WBO középsúlyú világbajnoki címéért ment volna már kétszer elmaradt Saunders sérülése miatt. Most azt tervezi, hogy Roberto Garcia-n keresztül jut el ismét Golovkin-hoz és talán a világbajnoki címeihez. Murray az elmaradt Saunders meccs helyett Roberto Garcia (41-3; 24 KO), a WBC középsúlyú Silver övének birtokosa ellen lép ringbe június 23-án. Amennyiben Murray legyőzi Garciát és azután még egyszer sikeresen megvédi a WBC Silver övét, akkor ő lehet a kötelező kihívó a WBC-nél. Bár addig még sok minden változhat és lehet, hogy addigra már Golovkin nem is lesz világbajnok vagy már nem is lesz aktív.

Raymundo Beltran edzője, Pepe Reilly szerint nem fog gondot okozni Beltran-nak Vasyl Lomachenko. A két könnyűsúlyú bajnok augusztus végén találkozott volna egy címegyesítő mérkőzésen, de Loma sérülése és vállműtétje miatt ez a meccs az év végére csúszik. Reilly a meccs kapcsán elmondta, hogy a Linares – Lomachenko meccs képe alapján tudják mi az ukrán ellenszere. Szerinte Beltran stílusa nagyon hasonlít Lomachenko eddigi egyetlen legyőzőjére Orlando Salido-ra és ez lehet a győzelmük kulcsa. A Linares meccs alapján tudják mire kell majd figyelni és mi lehet Lomachenko gyenge pontja. Reilly szerint Beltran jól bírja az ütéseket és, ha ő kapna egy olyan testütést, mint Linares akkor sem állna le, menne tovább és küzdene.

Legközelebb július 28-án lép szorítóba Kell Brook (37-2, 26 KO) ismét nagyváltósúlyban, ellenfele pedig a kanadai Brandon Cook (20-1; 13 KO) lesz. A korábbi váltósúlyú világbajnok Kell Brook mindössze egy mérkőzésen van túl nagyváltósúlyban, márciusban győzte le két menet alatt Sergey Rabchenko-t és szerezte meg a megüresedett WBC nagyváltósúlyú Silver övet. Brook egy nehéz időszak után tért vissza idén, a Rabchenko előtti két utolsó meccsét elvesztette, a szeme komolyan megsérült, amit műteni is kellett. A jól sikerült visszatérése óta a motivációja is visszatért és ismét világbajnok szeretne lenni. A 32 éves Cook ugyan szép mérleggel rendelkezik, 20 győzelem mellett mindössze 1 veresége van, de eddigi ellenfeleit nem lehet Brook-al egy lapon emlegetni.

Nagy nehezen, de végül megszületett a megállapodás Saul Canelo Alvarez és Gennady Golovkin között. Az utolsó pillanatban Golovkin elfogadta Canelo 42,5 %-os ajánlatát, így szeptember 15-én sor kerülhet a várva várt visszavágóra. Minden bizonnyal ez a meccs lesz az év egyik legjobban várt összecsapása. Tovább részletek ITT.

Miután az IBF megfosztotta Gennady Golovkin-t a középsúlyú világbajnoki címétől, elrendelte a Sergiy Derevyanchenko (12-0; 10 KO) – Daniel Jacobs (34-2; 29 KO) mérkőzést a megüresedett címért. Golovkin azután veszítette el címét, hogy hosszas egyezkedés után sem volt hajlandó kiállni Derevyanchenko ellen a megadott határidőn belül. Golovkin ugyan nem zárkózott el a meccstől, de halasztást kért, hogy előbb a Canelo elleni visszavágóra kerüljön sor. Az IBF korábban már adott halasztást a kazahnak, amikor május 5-én végül Vanes Martirosyan ellen bunyózott, további engedményre már nem voltak hajlandóak. Jacobs egyébként egy Canelo elleni meccsre is esélyes volt, de végül Canelo megegyezett Golovkin-al, így arra a meccsre egyelőre nem kerül sor.

Komment