Szellő Imre még az idén világbajnoki címért bunyózhat, akár kettőért is – erről kérdeztük Rácz Félixet

Szellő Imre (b) – Fotó: Rózsa Tamás

Azzal, hogy a cirkálósúly vitathatatlan bajnoka Oleksandr Usyk (16-0; 12 KO) nehézsúlyban tervezi a folytatást felszabadulnak a cirkálósúlyú világbajnoki övei. Jelen pillanatban a négy nagy szervezet övei közül már csak az IBF övét birtokolja, a WBA már korábban, a WBC és a WBO pedig a napokban szabadította fel világbajnoki címeit. Pontosabban a WBO öv nem szabadult fel, mert egyből az interim bajnok Krzysztof Glowacki-hoz került.

Krzysztof Glowacki (31-1; 19 KO) jövő hét végén a WBSS elődöntőjében a korábbi WBC világbajnok Mairis Briedis (25-1; 18 KO) ellen fog küzdeni és ez lesz rögtön az első címvédése. Valamint a WBC úgy döntött, hogy a megüresedett világbajnoki címüket szintén ennek a meccsnek a győztese fogja megkapni, tehát vagy Glowacki vagy Briedis a meccs végén a WBC és a WBO bajnoka is lesz.

Szellő Imre pedig jelenleg a WBO cirkálósúlyú ranglista vezetője, tehát ő elviekben a soron következő ökölvívó, aki megküzdhet a WBO világbajnokkal. Erre azonban a WBSS torna miatt még egy kicsit várni kell. Mert a Glowacki – Briedis meccs győztese még a döntőben megküzd a Yuniel Dorticos (23-1; 21 KO) – Andrew Tabiti (17-0; 13 KO) meccs győztesével. Így a WBSS cirkálósúlyú győztese lesz végül a WBC/WBO világbajnoka és Szellő Imre lehetséges ellenfele.

Rácz Félix, Szellő Imre (24-0; 16 KO) promótere elmondta a BOX TV-nek az, hogy Glowacki lett a WBO bajnoka igazából Szellő Imre helyzetén nem változtat, csak annyiban, hogy meg kell várni a WBSS torna végét. Elmondása szerint, ha egyik bunyós se sérül le, akkor várhatóan szeptemberben lesz a döntő és akár már decemberben jöhet Imi számára a címmecs. Tehát még egy kicsit várni kell rá, de ez azt is jelenti, hogy akár két szervezet világbajnoki övéért is bunyózhat Imi. Ez a legideálisabb eset, de Rácz Félix is elmondta, hogy egy sérülés bármelyik bunyósnál mindent keresztül húzhat. Csúszik valamelyik meccs vagy valamelyik ökölvívó egyáltalán nem tud szorítóba lépni az boríthatja a terveket, ilyen helyzetben az is előfordulhat, hogy kiírnak egy meccset az interim címért. Tehát 100 %-ra még nem lehet venni, de ha minden a tervek szerint alakul még az idén sor kerülhet Imi profi pályafutásának legkomolyabb megmérettetésére.

Komment