Abel Sanchez szerint Usyk januári teljesítménye kevés lesz Gassiev legyőzéséhez

Murat Gassiev – Abel Sanchez

A középsúlyú világbajnok Gennady Golovkin mellett az orosz Murat Gassiev edzője is a legendás mexikói tréner Abel Sanchez. Sanchez a szombati Gassiev (26-0; 19 KO) – Usyk (14-0; 11 KO) meccs kapcsán nyilatkozott és elmondta véleményét az ukránok klasszis bunyósáról. Szerinte, ha Usyk nem változtat és úgy fog bunyózni Gassiev ellen, ahogy Mairis Briedis (23-1; 18 KO) ellen tette januárban, akkor nagy bajban lesz az ukrán világbajnok. Murat Gassiev és Oleksandr Usyk július 21-én, szombaton fog megküzdeni egymással a WBSS cirkálósúlyú döntőjében, ahol a győztes végül a cirkálósúly vitathatatlan bajnoka lehet. Jelenleg Usyk a WBO és a WBC cirkálósúlyú világbajnoka, Gassiev pedig az IBF és a WBA (Super) világbajnoka.

A Sanchez által említett januári meccsen, a WBSS elődöntőjében a lett Mairis Briedis-t győzte le Usyk nagyon szoros pontozással (115-113; 114-114; 115-113) és vette el tőle a WBC övét. Sanchez elismeri Usyk képességeit és jó harcosnak tartja, aki mögött nagyon szép amatőr karrier van, de úgy véli, hogy tudja mi az ukrán gyengepontja. Szerinte, ha Usyk ugyanúgy fog küzdeni Gassiev ellen, ahogy Briedis ellen tette már a kilencedik menet előtt a földön fogja végezni. Briedis hagyta Usyk-nak, hogy ráerőltesse a saját stílusát, hagyta, hogy mozogjon, de amikor Briedis közelebb ért már nem volt olyan hatékony az ukrán. „Nem engedheted meg a másiknak, hogy azt tegye amit akar, úgy vélem, hogy Murat meg tudja állítani Usyk-ot!”

Sanchez szerint ezek az ökölvívók egyformán erősek és jól képzettek, de nekik olyan edzésmódszerük van, amivel igyekeznek még erősebbek lenni, mint a többiek. „Mindig felkészítem a harcosaimat, hogy a legjobbak legyenek. Nem számít, hogy a többiek mivel rukkolnak elő. Egyáltalán nem biztos, hogy Usyk úgy fog Murat ellen küzdeni, ahogy tette Briedis ellen. Amit meg kell figyelni az a tendencia, hogy mit szokott csinálni, mi az amit egy-egy kombináció után csinálni szokott. Mi felkészítettük Murat-ot, hogy Murat legyen és most Usyk-on a sor, hogy foglalkozzon vele.”

Egy korábbi interjúban azt mondta Sanchez, hogy 50-50% a meccs nyerési esélyei, ami dönteni fog az az erő, azt pedig Gassiev képviseli ebben a párharcban. A legendás mexikói edző már jó pár világbajnokot kinevelt és korábban azt nyilatkozta Gassiev-ről, hogy ő lehet a cirkálósúly GGG-je.

Komment