Jarrett Hurd kihívta Kell Brook-ot

Fotó: Europress Fotóügynökség

Jarrett Hurd (22-0; 15 KO) jelenleg az IBF és a WBA (Super) nagyváltósúlyú övek birtokosa. Legutóbbi mérkőzésén Erislandy Lara-t verte meg egy nagyon jó és szoros mérkőzésen, most pedig Kell Brook-ot hívta csatába, hogy álljon ki vele, ha mer. Hurd szerint Brook az utóbbi pár interjújában lebecsülte őt és szeretné neki megmutatni, hogy ő igazi bajnok. Hurd azt üzente Brook-nak, hogy ne csak beszéljen róla hogy kiállna vele ha világbajnoki öv a tét, hanem tegye is meg. Hurd áll elébe hajlandó kockára tenni az öveit.

Kell Brook (37-2; 26 KO) mindössze egy mérkőzésen van túl nagyváltósúlyban, márciusban győzte le két menet alatt Sergey Rabchenko-t és szerezte meg a megüresedett WBC nagyváltósúlyú Silver övet. Brook egy nehéz időszak után tért vissza idén, a Rabchenko előtti két utolsó meccsét elvesztette, a szeme komolyan megsérült, amit műteni is kellett. A korábbi váltósúlyú világbajnok győztes visszatérő meccse után nyilatkozta, hogy nagyváltósúlyban is világbajnok akar lenni, és egy Hurd elleni győzelemmel ez a vágya teljesülne is.

Hurd viszont szeretné egyesíteni a nagyváltósúlyú öveket mielőtt tovább lép középsúlyba, ehhez pedig már közel jár, már „csak” a WBC bajnok Jermell Charlo-t és a nemrégiben világbajnokká vált Jaime Munguia-t (WBO) kell legyőznie. Korábban Charlo-t nevezte meg Hurd, mint következő ellenfelet, de addig is szívesen megküzd Brook-kal, nem akar gyenge meccseket amíg Charlo-ra vár. Hurd edzője, Ernesto Rodriguez is támogatja a tervet, elmondta, hogy nem becsülik le Brook-ot, nagyon jó bunyós és nagy bajnok, „bemelegítésnek” pont jó lesz Charlo előtt.

Egy Hurd elleni meccset azonban Brook promóterének a terveivel is egyeztetni kell. Eddie Hearn szeretne egy Brook – Khan meccset még az idén, de ahhoz, hogy ez a meccs eladható legyen, előtte még egy győzelmet produkálnia kell Brook-nak, hogy még jobban vonzza a nézőket. Nem valószínű viszont, hogy Hearn máris összeengedné Brook-ot Hurd-del, így kicsi az esély hogy még az idén találkozzon a két bunyós. Hurd viszont nem valószínű, hogy sokáig fog várni Brook-ra, mert számára a címegyesítés a fontosabb. Minden csak a megfelelő ajánlattól függ, ha Eddie Hearn lát rációt a meccsben minden szempontból, akkor ki tudja még akár az idén össze jöhet.

Komment