Kell Brook is Terence Crawford-ot akarja

Kell Brook
Fotó: Kell Brook – PuzzlePix Fotóügynökség

Amir Khan után régi riválisa Kell Brook (38-2; 26 KO) is kiszemelte magának a WBO váltósúlyú világbajnok Terence Crawford-ot (35-0; 26 KO). Khan múlt hónapban szenvedett TKO-s vereséget Crawford-tól, miután egy mélyütés következtében nem folytatta a küzdelmet. Korábban szó volt egy Amir Khan – Kell Brook összecsapásról, de éppen Terence Crawford miatt hiúsult meg ez a csata, most pedig lehet, hogy Brook is ezt az utat választja.

Eddie Hearn, Brook promótere elmondta, hogy Brook nagy csatákat akar, inkább kivár, de nagy nevek ellen akar küzdeni. Ezért mégsem lép szorítóba június 1-jén. Crawford elég nagy név, de egy Khan elleni meccs is nagy érdeklődést váltana ki a szigetországban. Khan a Crawford elleni veresége után azt mondta, hogy az ősszel ismét szorítóba akar lépni és akár Brook ellen is, de lehet ezúttal neki kell majd várnia. Brook személyesen is ellátogatott a New york-i meccsre, de lehet, hogy ezúttal inkább Crawford-ra volt kíváncsi, nem pedig Khan-ra.

Amir Khan-t is megkérdezték egy lehetséges Crawford – Brook meccsről és nem tartja kizártnak. Szerinte elképzelhető, hogy lesz ilyen meccs. Brook jól csengő név, nagy nevek ellen küzdött és lenne érdeklődés erre a meccsre. Ráadásul szerinte Crawford-nak nincs túl sok lehetősége, a váltósúly többi világbajnoka mind elfoglalt a közeljövőben. Ha minden igaz, akkor a WBA Super bajnok Keith Thurman a WBA rendes bajnok Manny Pacquiao ellen fog küzdeni, az IBF bajnok Errol Spence Jr. pedig elvileg a WBC bajnok Shawn Porter-rel. Szóval az élmezőnyből nem igazán tud válogatni Crawford. Így akár tényleg sor kerülhet a Brook elleni meccsre.

Brook-nak Crawford WBO övén kívül minden bizonnyal az is plusz motiváció, hogy jobb eredményt érjen el, mint Khan. Kérdés, hogy fog boldogulni a súlyhozással, mert korábban volt már gondja a váltósúllyal.

Komment