Megkezdődött a 10. Konstantin Korotkov Emlékverseny

Rengeteg nemzet, rengeteg versenyzője küzd azért, hogy elhódítsa a legjobbaknak járó kupát. Ebben a mezőnyben sikert elérni, kiemelten nehéz feladat lesz mindenkinek.

A magyar versenyzők közül Csóka Nándor lépett először ringbe 56 kg-ban. Azonnal elsőre hazai versenyzőt sikerült kifognia, Oganinisyan Ovik személyében. És annak ellenére, hogy az orosz boksz még jóval előttünk jár, annak ellenére, hogy a hazai környezet nagy segítség minden versenyző számára, Csóka nagyon szoros és kemény küzdelemre kényszerítette ellenfelét. Igaz, nem vitatható, hogy az orosz jobb volt nála, megérdemelten nyerte meg kettejük ütközetét, de Csóka emelt fejjel távozhatott a ringből, férfias, jó küzdelemben kapott ki.

Gálos Roland 60 kg-ban fülöp-szigeteki ellenfelet kapott. Paliste James ellen kellett volna kiverekednie a továbbjutást. Az ellenfél komoly nemzetközi rutinnal bírt és kifejezetten jó ökölvívónak számít. Gálos megpróbált kezdeményezően, harcosan, de egyben taktikusan fellépni ellene. Rendkívül szoros mérkőzést vívtak egymással szemben és hajszálon múlt igazából csak az, hogy végül az ellenfél kezét emelje a bíró a magasba.

64 kg-ban Fodor Milán végre megtörte a jeget és tovább tudott jutni a következő fordulóba. Igaz ehhez az kellett, hogy lett ellenfelét, Borishpoletc Andrey-t kizárják a versenyből.

51 kg-ban Viglási Alexandra kínai ellenfelet kapott. Chang Yuan harcos lány és igen kellemetlen stílus a sajátja. Sok nagy rutinnal bíró ökölvívónak nehezítette már meg a dolgát ezzel. Sajnos Viglási se igen találta meg legyőzésének az ellenszerét, és ezért vereséget kellett elszenvedjen tőle.

Nagy Angéla 57 kg-ban türkmén ellenfelet kapott a sors szeszélye miatt. Agadurdyeva Aygul neve nem ismeretlen a sportág nagy rajongói előtt, hiszen sok versenyen teljesített kiválóan magas színvonalon. Itt most nagy meglepetésre, erre igazából esélye sem volt, mert Nagy Angéla mesterien szép ökölvívással lepte meg és bár volt mérkőzésüknek szoros pillanata, azért jelentős részben a magyar kislány tudott dominálni és teljesen megérdemelt győzelmet aratott ezzel.

Öt versenyzőnk ringbe lépett már, három sajnos kiesett, kettő még küzdhet az éremért. Reméljük, összehozzák. Szurkoljunk nagyon nekik a sikerekért.

Szerző: Rózsa Misi

Forrás: sportmindig.hu

Komment