Magyar mérkőzések a hétvégén, Kanalas Szilveszter IBA övért küzd

Fotó: Peter Gordon

Számos magyar ökölvívó lép ringbe a hétvégén szerte a világban. Május 18-án Németországban, Potsdamban Albert Ferenc és Kun István mutatja meg magát. A 25 éves Albert Ferenc (26-13; 14 KO) a német Denis Radovan (8-0; 3 KO) ellen lép kötelek közé a Sauerland Gálán egy nyolc menetre kiírt nagyközépsúlyú mérkőzésen. Ugyanezen a gálán lesz látható a 22 éves Kun István (6-9-1; 4 KO) is, aki egy négy menetre kiírt cirkálósúlyú mérkőzésen lép ringbe a német Denny Heidrich (1-0;1 KO) ellen.

Május 19-én, szombaton is több helyszínen mérkőznek meg magyar ökölvívóink. Kanalas Szilveszter és Berna Dávid az Egyesült Államokban mutathatja meg tudását, ráadásképp a mindössze 19 éves Kanalas Szilveszter (14-7; 9 KO) az International Boxing Association (IBA) megüresedett légsúlyú övéért lép szorítóba. Ellenfele az amerikai Nico Hernandez (4-0; 3 KO) lesz egy tizenkét menetes mérkőzésen, aki ugyan hibátlan mérleggel rendelkezik, de jóval rutintalanabb, mint a magyar ökölvívónk. Szilveszter fiatal kora ellenére már több, mint két éve profi és ez lesz a 22. mérkőzése, valamint 2015-ben megnyerte a WBF nagylégsúlyú világbajnoki övét is. A magyar bunyós számára a külföldi terep sem szokatlan, számos alkalommal bunyózott már külföldön és egy alkalommal már a tengerentúlon is kipróbálta magát.

Berna Dávid (16-3; 15 KO) is ringbe lép szombaton az USA-ban, egy nyolc menetes pehelysúlyú mérkőzésen. Ellenfele egy hibátlan mérleggel rendelkező fiatal amerikai bunyós lesz Victor Morales Jr. (8-0; 4 KO). Dávid számára sem idegen a külföldi terep, legutóbbi külföldi mérkőzésén a New York-i Madison Square Gardenben lépett ringbe.

Ifj. Mizsei György és Hafner Ferenc Olaszországban, Milánóban fog bunyózni szombaton. Ifj. Mizsei György (25-22-1; 15 KO) ellenfele egy olasz székhelyű ukrán bunyós Maxim Prodan (13-0-1; 13 KO) lesz egy hat menetes váltósúlyú mérkőzésen. Hafner Ferenc (26-15; 14 KO) is kötelek közé lép, ő egy hat menetes nagyváltósúlyú mérkőzésen fog megküzdeni az olasz Orlando Fiordigiglio-val (27-2; 12 KO).

Komment