Canelo bármikor visszavágna Mayweather-nek

Fotó: Saul “Canelo” Alvarez – Floyd Mayweather Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

Saul „Canelo” Alvarez (50-1-2; 34 KO) karrierje csúcsán áll, szeptemberben Golovkin legyőzésével megszerezte a WBC és a WBA (Super) középsúlyú világbajnoki címeket, majd nemrégiben rekordösszegű (365 millió dolláros!) szerződést kötött a DAZN stream szolgáltatóval 11 meccsre. December közepén pedig harmadik súlycsoportjában is világbajnok lehet, ha legyőzi a WBA nagyközépsúlyú világbajnok Rocky Fielding-et (27-1; 15 KO).

Ennek ellenére továbbra is van egy „szégyenfolt” a mérlegén, ami nem hagyja nyugodni. Nem is lehet igazából szégyenfoltnak nevezni, hisz mindössze 23 éves volt, amikor pontozásos vereséget szenvedett Floyd Mayweather Jr-tól (50-0; 27 KO), aki már akkor öt súlycsoportban világbajnoki címet szerzett. Canelo-nak mindmáig ez volt az egyetlen veresége profi karrierje során és szívesen szépítene rajta. Bármikor szorítóba lépne Mayweather ellen. Canelo elmondta, hogy mindig is akart visszavágót és most már sokkal tapasztaltabb és érettebb, mint 2013-ban. Úgy érzi, most már készen áll rá, hogy revánsot vegyen Mayweather-ön, amennyiben lesz rá lehetősége. „Ha ő készen áll, én is készen állok. Bármikor!”

Mayweather 2015 év végén nyugdíjba vonult, majd tavaly egy meccs és néhány száz millió dollár erejéig visszatért a ringbe az MMA harcos Conor McGregor ellen. Utána megint eltűnt egy időre, de nemrégiben ismét aktivizálta magát és bejelentette, hogy másodjára is ringbe lép Manny Pacquiao ellen. Azóta erről a meccsről nem sok infót hallani, a napokban egy japán mérkőzéstől volt hangos a sajtó. Nem lehet tudni, hogy Canelo ellen szorítóba lép-e valamikor, de van az a pénz, amiért minden bizonnyal fontolóra venné.

Komment