Billy Joe Saunders szerint Canelo nem érdemli meg a Golovkin elleni visszavágót

Fotó: Saul „Canelo” Alvarez – Gennady Golovkin – Europress Fotóügynökség

A WBO középsúlyú világbajnoka Billy Joe Saunders (26-0; 12 KO) nem titkolt vágya, hogy megküzdjön riválisaival, Saul „Canelo” Alvarez-el és Gennady Golovkin-al. A Golovkin elleni meccs kis híján össze is jött neki, de GGG az utolsó pillanatban elfogadta a Canelo elleni visszavágó feltételeit, így végül Saunders hoppon maradt. Pedig a pletykák szerint Saunders pont azért „jelentett beteget” és mondta le a Martin Murray elleni meccset már másodjára is, mert számított a WBC, WBA (Super), IBO középsúlyú világbajnok Golovkin (38-0-1; 34 KO) elleni címegyesítő meccsre, amire egyébként ezen a hétvégén került volna sor. Ez a meccs egyelőre elmaradt, de a Canelo – GGG visszavágóra nemsokára sor kerül.

A visszavágó kapcsán a szókimondó angol világbajnok nem kímélte a mexikói Canelo-t (49-1-2; 34 KO). Saunders is a már sokat firtatott doppingbotrányt hozta megint szóba. Szerinte miután Canelo egymás után két teszten is megbukott egyáltalán nem érdemli meg, hogy ismét megküzdhessen Golovkin-al, ráadásul ugye nem kis bevitelt hoz majd a meccs Canelo számlájára. Saunders már korábban is többször hangoztatta, hogy túl csekély volt az a hat hónapos eltiltás amit Canelo kapott, amiért Clenbuterolt találtak a szervezetében. Saunders szerint olyan ez az egész helyzet, mintha megjutalmaznák Canelo-t amiért megbukott a doppingteszteken. A WBO világbajnoka bízik benne, hogy Golovkin ki fogja ütni Canelo-t szeptember 15-én, de legalábbis pontozással győzni fog.

Valószínűleg Saunders abban is bízik, hogy Golovkin győzelme esetén ő küzdhet meg legközelebb a kazah világbajnokkal egy címegyesítő mérkőzésen. Amire jó esélye van, hisz Golovkin régi vágya, hogy egyesítse súlycsoportja világbajnoki öveit. Saunders egyébként október 20-án lép legközelebb ringbe (ha nem mondja le megint valamilyen kifogással) Bostonban. Az amerikai Demetrius Andrade (25-0; 16 KO) ellen kell megvédenie világbajnoki övét.

Komment