Heti összefoglaló: Július 23 – 29.

Fotó: Danny Garcia – Europress Fotóügynökség

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a WBO elrendelte a kötelező címvédést a középsúlyú világbajnok Billy Joe Saunders (26-0; 12 KO) számára. Ellenfele az amerikai Demetrius Andrade (25-0; 16 KO) lesz. Az elmúlt hónapokban Saunders kétszer is lemondta a Martin Murray elleni címvédést és tavaly december óta nem lépett szorítóba. Még a meccs időpontját nem jelentették be, de Eddie Hearn szerint október 20-án kerülhet rá sor Los Angelesben. Ami azért is érdekes, mert így a címvédő utazik a kihívó országába. Ennek egyszerű oka van, mégpedig az anyagiak, Saunders olyan ajánlatot kapott, amiért megéri neki az USA-ba utazni.

Egy másik címmeccsben is megállapodás született a múlt héten. Danny Garcia (34-1; 20 KO) és Shawn Porter (28-2-1; 17 KO) az üresen álló WBC váltósúlyú övért száll ringbe szeptember 8-án, New Yorkban. A megüresedett világbajnoki övet Keith Thurman birtokolta korábban, de ő sérülései miatt nem tudta megvédeni az övét és a WBC elvette tőle. Így a WBC ranglistáján első helyet elfoglaló Garcia küzdhet meg a második helyen álló Porter-el. Érdekesség, hogy mindketten kikaptak a korábbi világbajnok Thurman-től.

A szombat éjszaka újabb könnyűsúlyú világbajnoki címet (IBF) begyűjtő Mikey Garcia (39-0; 30 KO) már a győztes meccs előtt is többször emlegette, hogy szívesen megküzdene a két súlycsoporttal feljebb lévő Errol Spence Jr-al (24-0; 21 KO). Majd miután legyőzte Robert Easter Jr-t újból megismételte a kihívást, amire Spence is reagált. Spence az újságíróknak elmondta, hogy szívesen kiállna Garcia-val és akár még az idei év végén, november-december környékén sort keríthetnek a meccsre. Elismerte Garcia technikai tudását, de úgy véli, hogy méreteiben és ütőerőben ő a jobb. Spence bízik benne, hogy egy Garcia elleni győzelemmel szélesíthetné rajongói körét és akár a spanyol ajkú bokszrajongók körében is növelhetné a népszerűségét, amivel még nagyobb sztárrá válhatna.

Végre kihirdették a WBSS nagyközépsúlyú döntőjének idejét és helyszínét. A döntőben két angol bunyós, George Groves (28-3; 20 KO) és Callum Smith (24-0; 17 KO) mérheti össze erejét, érdekes módon mégsem Angliában lesz a döntő helyszíne. Szeptember 28-án a szaúd-arábiai Jeddah-ban lesz a mérkőzés, ott ahol eredetileg a cirkálósúlyú döntő lett volna. A döntő időpontja már hónapok óta húzódik, mert a WBA (Super) nagyközépsúlyú világbajnok Groves vállsérülést szenvedett az elődöntőben. A győztes viheti haza a WBA (Super) világbajnoki övét, a Muhammad Ali trófeát és az üresen álló nagyközépsúlyú Ring Magazin övet is.

Jose Carlos Ramirez (22-0; 16 KO) március 17-én szerezte meg a WBC megüresedett kisváltósúlyú világbajnoki címet Amir Imam legyőzésével. Majd július elején már meg is védhette volna, de a július 7-re kiírt mérkőzés az utolsó pillanatban elmaradt, mert ellenfele, Danny O’Connor kiszáradás miatt kórházba került. Az eset a mérlegelés napján történt, így már nem tudtak beugrót keríteni a helyére. Szeptember 14-én viszont végre sor kerülhet Ramirez első címvédésére. Új ellenfele egy 30 éves mexikói bunyós, Antonio Orozco (27-0; 17 KO) lesz. A veretlen bunyós nagyon örül a lehetőségnek. Már 10 éve a profik között bunyózik, de idáig nem jutott világbajnoki címmeccsig. Ígéri, hogy mindent megtesz majd a győzelemért.

Komment