Pacquiao júliusi meccset tervez, Spence-t vagy Garcia-t akarja

Fotó: Manny Pacquiao – PuzzlePix Fotóügynökség

Manny Pacquiao (62-7-2; 39 KO) azt nyilatkozta, hogy tervei szerint júliusban lép legközelebb szorítóba. Július második vagy harmadik hete lenne a legideálisabb. (Nyilván figyelembe veszik, hogy mikor lesz a harmadik meccs Wilder és Fury között, mert nagyjából ekkora tervezik azt is.) A nyolc súlycsoportban világbajnoki címet szerző legenda jelenleg a szenátori teendőivel van elfoglalva, de úgy gondolja, hogy áprilisban megkezdi a felkészülést, április-május-június pont elég idő lenne.

Ellenfél még nincs, de jelentkezők akadnak bőven. Elmondta, hogy a váltósúlyú IBF/WBC világbajnok Errol Spence Jr. (26-0; 21 KO) és a WBO világbajnok Terence Crawford (36-0; 27 KO) neve is a listán van, de ott van Mikey Garcia (40-1; 30 KO) és számos más önként jelentkező, akik szívesen kiállnának ellene. Pac Man két nevet emelt ki, akikkel legszívesebben küzdene: Errol Spence Jr. és Mikey Garcia.

Közülük Garcia-ra van a legnagyobb esély. Spence a tavaly októberi autóbalesete óta nem lépett szorítóba, nem is tudni mikor húz újra kesztyűt, mert a fizikai állapotát illetően elég szűkszavúak a hírek. Egy ilyen hosszú kihagyás és az autóbaleset miatt kicsi rá az esély, hogy egyből Pacquiao ellen küzdjön. Garcia viszont nagyon szeretne a filippínó ellen bunyózni, ezt már számtalanszor elmondta és a múlt hétvégén meggyőzően verte Jessie Vargas-t. Ezzel megszerezte első váltósúlyú győzelmét. Nem mellesleg Eddie Hearn szerint Szaúd-Arábia már bejelentkezett, hogy nagyon szívesen biztosítanák a helyet ennek a meccsnek, ami azt jelenti, hogy jó pénzt kereshetnének vele a bunyósok is.

Pacquiao legutóbb Keith Thurman-t győzte le tavaly júliusban és vette el váltósúlyú WBA Super bajnoki címét, így a következő meccse egyben címvédés is lesz. Ha pedig Spence vagy Crawford ellen áll ki, akkor címegyesítés is lehet.

Komment