O’Connor kiszáradás miatt kórházba került, elmarad a Ramirez – O’Connor WBC címmérkőzés

Fotó: Jose Carlos Ramirez

Július 7-én este lépett volna szorítóba a WBC kisváltósúlyú övéért a címvédő Jose Carlos Ramirez és a kihívó Danny O’Connor, de a kihívó túlzásba vitte a fogyasztást és kiszáradás miatt kórházba került.

Jose Carlos Ramirez (22-0; 16 KO) idén márciusban szerezte meg a megüresedett WBC övet és ez lett volna az első címvédése. A világbajnok nagyon készült az összecsapásra, azt nyilatkozta, hogy nagyon várja a küzdelmet, ami neki szinte hazai pályán lett volna. Büszkeséggel töltötte el, hogy első alkalommal léphet szorítóba világbajnokként. Danny O’Connor (30-3; 11 KO) azonban túlzásba vitte a meccs előtti fogyasztást, ami nagyon megviselte a szervezetét és kiszáradás miatt kórházba került. O’Connor nem tudta hozni a megfelelő súlyt. Péntek reggel még plusz 2 font volt rajta, amitől szaunázással akart megszabadulni a mérlegelésig. Sajtó információk szerint a szaunázás miatt rosszul lett és kórházba kellett szállítani, azóta sincs jó állapotban, mert leálltak a veséi.

Ramirez és promótere, Bob Arum is nagyon megdöbbent a történteken. Ramirez elmondta, hogy sokkolta az eset és nagyon csalódott, mert nagyon szeretett volna ringbe lépni az este, de erre nem kerülhet sor. Ő azért elment a mérlegelésre, hogy megmutassa, hogy hozta a súlyt, de O’Connor ekkor már a kórház felé tartott. Arum is kommentálta a történteket, elmondta szégyen, ha ilyen történik, de az ökölvívók egészsége az első és igyekeznek minél előbb szervezni egy újabb mérkőzést Ramireznek.

Mivel a shownak mennie kell, a gálát természetesen nem halasztják el és az Egidijus Kavaliauskas – Juan Carlos Abreu váltósúlyú összecsapás lesz az este főmérkőzése.

Komment