Jöhet a Dillian Whyte – Deontay Wilder meccs?

Dillian Whyte – Deontay Wilder

Az elmúlt hétvége után Eddie Hearn, aki a világbajnok Anthony Joshua mellett Dillian Whyte promótere is, újabb ajánlatot akar tenni Wilder-nek. A Wilder – Joshua címegyesítő mérkőzés tárgyalásai holtpontra jutottak, hiába a hónapok óta tartó egyezkedés nem jutottak előrébb. Hearn legutóbbi verziója szerint jövő év áprilisában lehetne a nagy meccs, de erre még mindig nem bólintott rá Wilder. Addig is lassan ideje lenne egy újabb ellenfelet találni Wilder-nek, mert március óta nem lépett ringbe és nincs egyelőre bejelentve semmilyen meccs a közeljövőben. Joshua pedig szeptemberben ringbe lép Alexander Povetkin ellen.

Hearn újabb ajánlatában most nem Joshua, hanem a WBC nehézsúlyú Silver övének birtokosa Dillian Whyte (24-1; 17 KO) szerepel, aki a múlt hétvégén heroikus küzdelemben győzte le az új-zélandi Joseph Parker-t. Eddie Hearn 7-8 millió dollár körüli összeget ajánlana fel a WBC világbajnok Deontay Wilder-nek (40-0; 39 KO), hogy megküzdjön Dillian Whyte-val, ráadásul még Angliába se kell jönnie, New York-ban rendeznék a meccset még idén novemberben. A győztes pedig megküzdhetne Anthony Joshua-val jövő áprilisban, amennyiben Joshua is győz Povetkin ellen. Whyte ellen a WBC-nek sem lehetne kifogása, hisz ő szerepel a WBC ranglistájának első helyén és a Silver öv is az ő birtokában van. Whyte is szívesen megküzdene Wilder-el még az idén. Legfőbb célja egy Joshua elleni visszavágó, de előtte szeretne még egy meccset az idén. A Wilder – Whyte meccs logikus lépés lenne és mivel még csak Angliába se kellene elutazni Wilder-nek talán beleegyezik, ha van elég bátorsága kiállni Whyte-val. Anyagilag is jól járna, mert eddig egyik meccsével sem keresett ennyit. Előbb vagy utóbb muszáj ellenfelet találnia, mert sokáig nem őrizgetheti a WBC övet címvédés nélkül.

„B tervnek” pedig egy Dereck Chisora elleni visszavágót javasol Hearn Whtye-nak, de mindenképp a Wilder elleni meccsnek örülne jobban. Whyte és Chisora (29-8; 21 KO) 2016-ban küzdött meg egymással. Óriási csatában, megosztott pontozással győzött Whyte, a meccsük az év egyik legjobb nehézsúlyú mérkőzése volt 2016-ban. Akkor Chisora nagyon szeretett volna egy visszavágót, de Whyte nem hajlott rá, mert világbajnoki törekvései voltak.

„C terv” is szerepel Eddie Hearn tarsolyában, ha Wilder nem fogadja el Whyte-t akkor küzdhetne a múlt hétvégén szintén nagy győzelmet arató Dereck Chisora-val is. Hearn bízik benne, hogy Whyte vagy Chisora közül választ magának ellenfelet Wilder, szerinte Whyte lenne a nehezebb küzdelem Wilder-nek, őt nem biztos, hogy bemeri vállalni a WBC világbajnok.

Komment