Július 28. Los Angeles: Garcia és Ortiz is győzött, Hachbold Judit pontozásos vereséget szenvedett

Fotó: Mikey Garcia – Europress Fotóügynökség

A tegnap este legjobban várt mérkőzése a Mikey Garcia (39-0; 30 KO) – Robert Easter Jr. (21-1;14 KO) könnyűsúlyú címegyesítő mérkőzés volt Los Angelesben, ahol a WBC és az IBF világbajnoki öve volt a tét. Korábban Easter Jr. úgy nyilatkozott, hogy Garcia-t túlértékelik és egyáltalán nem olyan jó, mint gondolják róla, a meccs végére azonban már megváltozott a véleménye.

„Ma este ő volt a jobb. Megemelem a kalapom Mikey előtt, ő egy igazi harcos. Nem sikerült az időzítés és nem tudtam jól használni a jobb kezem. Tiszta ütéssel küldött a padlóra, földre kerültem, de felálltam, mint egy igazi bajnok.”

Garcia bebizonyította, hogy miért is olyan klasszis ökölvívó és, hogy jogosan szerzett már négy súlycsoportban is világbajnoki címet. Hiába Easter magasságbeli és karhosszúságbeli előnye, nem tudott mit kezdeni Garcia-val, aki sokkal jobb ritmusérzékével semlegesíteni tudta az IBF világbajnokát. Olyannyira, hogy Easter a harmadik menetben a padlóra is került egy bal horogtól, de folytatni tudta a küzdelmet. Easter nem tudta felvenni a ritmust, nem tudta hozni a saját bunyóját, így végül egyhangú pontozással (118-109, 117-110, 116-111) Mikey Garcia nyert és ezzel már két nagy szervezetnél (WBC, IBF) is ő a könnyűsúlyú világbajnok. Robert Easter Jr. pedig nemcsak a világbajnoki övét, de a veretlenségét is elveszítette. Garcia nem meglepő módon ismét kihívta a váltósúlyú IBF világbajnok Errol Spence Jr.-t.

A kubai nehézbombázó Luis Ortiz (29-1; 25 KO) is győzelemmel zárta az estét. Sok időt nem töltött ugyan a ringben, már a második menetben egy óriási jobb horoggal padlóra küldte román ellenfelét, Razvan Cojanu-t (16-4; 9 KO), aki nem tudta folytatni a küzdelmet.

A gála egyetlen magyar résztvevője, Hachbold Judit (5-6; 1 KO) sajnos pontozásos vereséget szenvedett az amerikai Lina Licona (2-0; 1 KO) ellen egy négy menetes kislégsúlyú mérkőzésen.

Komment