Heti összefoglaló: Április 30. – Május 6.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Liam Smith betegség miatt nem tud kiállni Sadam Alival május 12-én. Smith nagyon szeretett volna ismét világbajnok lenni és, ha legyőzte volna Alit, akkor övé lehetett volna a WBO nagyváltósúlyú világbajnoki öve. Egy vírusos fertőzés és az azt követő allergiás reakció miatt Smith azonban nem tudja vállalni a mérkőzést. A betegség miatt 8 napig nem tudott edzeni sem és mivel közel van a mérkőzés dátuma, inkább nem kockáztat. Smith helyett a fiatal mexikói, Jaime Munguia lép ringbe május 12-én. Smith reméli, hogy még az ősszel megküzdhet a címért.

Nonito Donaire szívesen visszatérne Belfastba harcolni. Donaire április 21-én egyhangú pontozással kapott ki a helyi Carl Framptontól, aki győzelmével megszerezte WBO pehelysúlyú interim övét. Donaire és Frampton között a meccs eredményétől függetlenül jó viszony alakult ki, tisztelik egymást és elismerően nyilatkoztak egymásról. Donaire most bejelentette, hogy szeretne augusztus 18-án ő is ringbe lépni azon a gálán Belfastban, ahol Frampton igyekszik megvédeni frissen szerzett címét. Donaire pedig nagyharmatsúlyba vissza lépve fog megküzdeni valakivel. A korábbi ellenfelek most egymásnak szurkolnának a ring szélén.

Luis Nery újra harmatsúlyban fog harcolni június 9-én Kaliforniában. Legutóbbi meccsén márciusban nem tudta tartani az előírt súlyt, így győzelme ellenére sem vihette haza a WBC pehelysúlyú világbajnoki övét. Korábban doppingügye miatt (szennyezett mexikói marhahús) is megorrolt rá a WBC, határozatlan időre felfüggesztette, és a ranglistáról is lekerült. A többi szervezetnél viszont nem került tiltólistára így újból ringbe léphet. Azt még nem tudni, hogy ki ellen bizonyíthat júniusban a korábbi világbajnok.

Már korábban beszámoltunk róla, hogy a WBC elrendelte a nehézsúlyú Dillian Whyte és Luis Ortiz összecsapását a másodlagos kihívói pozícióért. Whyte és menedzsmentje nem érti, hogy mi szükség erre a mérkőzésre és hogy lehet a WBC szerint Dominic Breazeale az első számú kihívója a WBC világbajnok Deontay Wildernek. Whyte promótere, Eddie Hearn szembeszállt a WBC döntésével és ragaszkodik hozzá, hogy a Whyte-Ortiz meccs az első számú kihívói pozícióért menjen vagy pedig Whyte akkor más ellenféllel fog kiállni. Korábban szó volt róla, hogy Whyte kiáll a bolgár Kubrat Pulevvel, így győzelmével Whyte lehetne az IBF kötelező kihívója.

Rio Ferdinand, a Manchester United és az angol válogatott korábbi kiváló focistája szögre akasztotta a kesztyűit mielőtt még ringbe lépett volna. Ferdinand 2015-ben vonult vissza a profi labdarúgástól és tavaly év végén jelentette be, hogy szeretne profi ökölvívóként új karriert kezdeni. Heti 4-5 alkalommal edzett és nagyon komolyan vette új választott sportját, azonban a Brit szövetség (BBBoC) megtagadta tőle a versenyengedélyt. Arra hivatkoznak, hogy semmilyen tapasztalata nincs az ökölvívás terén csak az edzőtermi munka, valamint a korát is kifogásolták. Szerintük veszélyes lenne már az ő korában elkezdeni a profi ökölvívást. Ferdinand csalódottan vette tudomásul a döntést és azt nyilatkozta, hogy ennek ellenére is folytatni fogja az ökölvívást, már az élete részévé vált, de profi meccsen nem fogjuk látni.

Lezajlott a hétvégén két nagyon várt gála is. Londonban a Tony Bellew – David Haye visszavágó volt a fő esemény, ahol Bellew ismét TKO-val győzte le Haye-t. (További részletekről ITT olvashattok. Kaliforniában, a StubHub Centerben Gennady Golovkin lépett ringbe Vanes Martirosyan ellen, valamint Cecilia Brækhus az amerikai Kali Reis ellen. Golovkin és Brækhus is hozta a kötelezőt, bár Brækhusnak ez kicsit nehezebben sikerült. (További részletekről ITT olvashattok.

Komment