Hearn rálicitált a Top Rank ajánlatára, 10 millió dollárt ajánlott Khan-nak a Brook elleni meccsért

Fotó: Amir Khan – Eddie Hearn – PuzzlePix Fotóügynökség

Nemrég írtunk róla, hogy a Top Rank 5 millió dollárt ajánlott fel Amir Khan-nak, hogy ő legyen a váltósúlyú WBO világbajnok Terence Crawford (34-0; 25 KO) következő ellenfele. Eddig ugye arról volt szó, hogy Khan promótere, Eddie Hearn gőzerővel dolgozik azon, hogy a jövő év elejére összehozza az Amir Khan (33-4; 20 KO) – Kell Brook (38-2; 26 KO) meccset, ami vélhetően a szigetországban óriási népszerűségnek örvendene. Brook benne lenne a meccsben, még Khan feltételeit is elfogadná, de úgy tűnik, hogy Khan elbizonytalanodott és inkább hajlana a Crawford elleni meccsre, ami a garantált 5 millió dollár mellett akár egy világbajnoki övet is jelentene, amennyiben nyerne.

Khan úgy nyilatkozott, hogy Brook-kal akármikor megküzdhet, jelenleg a Crawford elleni meccs többet érne neki. Brook azonban a szombati győzelme után közölte, hogy „most vagy soha”! Khan téved, ha azt gondolja, hogy hajlandó várni rá. Brook nem vár senkire és könyörögni sem fog, ha Khan Crawford-ot akarja, akkor menjen, de akkor ő is más irányba indul el. Brook a Zerafa elleni győzelmével megszerezte a WBA kötelező kihívói pozícióját nagyváltósúlyban és akár a WBA Super bajnok Jarrett Hurd-del is küzdhet a közeljövőben.

Közös promóterük Eddie Hearn azonban nem mond le ilyen könnyen a Khan – Brook meccsről, amitől valószínűleg óriási bevételt vár. A két bunyós népszerűsége miatt minden bizonnyal meg tudnák tölteni a legnagyobb angliai stadionokat is. Erre alapozva 8 millió fontot (10,1 millió $) ajánlott fel Khan-nak a Brook elleni meccsért. Ezzel gyakorlatilag megduplázta a Top Rank ajánlatát Hearn és emellé még a PPV bevételekből is kaphatna részesedést. Ebből is látszik, hogy Hearn mennyire akarja ezt a mérkőzést.

Hearn elmondta, hogy tisztában van vele, hogy már egyik bunyós sincs a karrierje csúcsán, de a kettejük csatája egy olyan küzdelem, ami egész Nagy-Britanniát lázba hozná. Ismerve Hearn jó üzleti érzékét valószínűleg nem lőne ezzel a meccsel sem bakot és nagyot kaszálhatna rajta ő is, nemcsak a két bunyós.

Arról nem beszélt Hearn, hogy Brook mekkora összeget kapna a meccsért, de valószínűleg ő is hasonló bevételre tehetne szert. Most Khan-nál a labda neki kell döntenie, hogy mit választ? Minimum 10 millió dollár Brook ellen vagy 5 millió dollár + akár egy világbajnoki öv Crawford ellen? Tudjuk, hogy a pénz nem minden, de mivel Khan-nak nincs már túl sok hátra a profi karrierjéből, azért bizonyára elgondolkodik ezen is. Ráadásul valljuk be, hogy Brook ellen vélhetően több keresnivalója lenne, mint Terence Crawford ellen.

Komment