Hearn: „Zárt kapuk mögött nem rendezünk bokszgálát!” – a Joshua – Pulev meccs is elmaradhat

Fotó: Eddie Hearn – PuzzlePix Fotóügynökség

Sajnos az egyre terjedő koronavírus járvány miatt egyre több rendezvényt, sporteseményt halasztanak el vagy rendeznek meg zárt kapuk mögött. Természetesen érthető módon, hisz a szakértők szerint a tömegrendezvények rendkívül nagy veszélyforrást jelentenek a vírus terjedése szempontjából. A Matchroom Boxing Olaszországban már elhalasztotta két rendezvényét és Eddie Hearn kilátásba helyezte, hogy Angliában is törölhetnek rendezvényeket, ha a szükség úgy hozza. Így akár a júniusi Joshua – Pulev meccs vagy a májusra tervezett Whyte – Povetkin, Usyk – Chisora meccs is elmaradhat.

Hearn szerint az ökölvívás nem olyan, mint a foci. A foci meccseket meg lehet tartani zárt kapuk mögött, de bokszgálát nem lehet közönség nélkül rendezni. Az ökölvívóknak szüksége van a zajra, a szurkolásra, hogy megemelkedjen az adrenalin szintjük, hogy táplálja a harci szellemüket. Meg nyilván a fizetésre is, ami jóval kevesebb lehet, ha nincsenek a helyszínen nézők. A promóter azt is hozzátette, hogy egy profi bokszoló felkészülése más, mint egy focistáé. Ő egy adott napra készül hónapokon keresztül és igyekszik a legjobb formáját hozni arra a napra, hisz nem lép szorítóba minden hétvégén. Évi 2-3 meccsen múlik a karrierje és a megélhetése.

„Nem tudom elképzelni, hogy lehetne egy Joshua – Pulev gálát zárt ajtók mögött megrendezni, nézők nélkül. El tudod képzelni, ahogy Joshua bevonul, hogy harcoljon Kubrat Pulev-vel és nincs ott más csak én és Adam Smith? Ez csak nem fog megtörténni.” – mondta Hearn.

Tárgyalt a kormány képviselőivel és egyelőre nem annyira súlyos a helyzet a szigetországban, mint Olaszországban, még nem kell elhalasztani eseményeket, de ezt az opciót is számításba kell venni.

Komment