A Top Rank Amir Khan-t akarja Crawford következő ellenfelének

Fotó: Amir Khan – PuzzlePix Fotóügynökség

Amir Khan (33-4; 20 KO) igen jutányos ajánlatot kapott a Bob Arum vezette Top Rank-től. Az amerikai promóciós iroda szeretné, ha a brit bunyós lenne a WBO váltósúlyú világbajnok Terence Crawford (34-0; 25 KO) következő ellenfele jövő márciusban. Ezért pedig garantált 5 millió dolláros összeget is felajánlottak Khan-nak, aki a jelek szerint el is gondolkozott a dolgon.

Khan idén áprilisban tért vissza egy közel két éves kihagyás után, azóta két mérkőzése volt és egy Kell Brook elleni csúcsrangadó is tervben van. Khan a Matchroom-mal három meccses szerződést kötött, amiből eddig ugye két meccs ment le és Eddie Hearn célja, hogy összehozza a Brook elleni meccset, amire minden bizonnyal óriási érdeklődés lenne a szigetországban, tehát jó kis bevételt is hozna. De azért egy 5 millió dolláros üzlet és akár egy világbajnoki cím (ha megverné Crawford-ot) legalább olyan kecsegtető, ha nem kecsegtetőbb, mint a Brook elleni meccs.

Khan fontolóra vette a dolgot és úgy tűnik, inkább hajlik a Crawford elleni meccsre. Úgy fogalmazott, ha veszít, ha nyer Crawford ellen, Brook akkor is ott lesz és később is összecsaphatnak. A Crawford elleni meccsel többet nyerhet, mint veszíthet. A világ egyik legjobb bunyósa ellen, világbajnoki címért (WBO) és garantált 5 millió dollárért bunyózni nem rossz ajánlat. Lehet, hogy ez az utolsó ilyen lehetősége Khan-nak. Minden bizonnyal a Brook elleni meccsért is jó kis fizetést tehetne zsebre, de annak a meccsnek leginkább csak presztízsértéke van, semmilyen öv nem kerülne terítékre.

A meccsre 2019. március 23-án kerülne sor a New York-i Madison Square Garden-ben, ha valóban megállapodnak a felek, de egyelőre még csak felvetés.

Komment