Április 13-án lehet a Wilder – Fury visszavágó?

Fotó: Tyson Fury – Deontay Wilder – PuzzlePix Fotóügynökség

Tyson Fury promótere, Frank Warren meglepő bejelentést tett, azt szeretné, ha 2019. április 13-án lenne a Deontay Wilder – Tyson Fury visszavágó. Ez a dátum bizonyára mindenkinek ismerős, hisz már hónapokkal ezelőtt bejelentették, hogy az IBO/IBF/WBO/WBA (Super) nehézsúlyú világbajnok, Anthony Joshua következő mérkőzése ezen a napon lesz a londoni Wembley Stadionban. Warren tehát nem véletlenül választotta ezt a napot, próbál egy kicsit keresztbe tenni Eddie Hearn-nek, Joshua promóterének.

Wilder és Fury első meccse döntetlennel végződött, sokak szerint vitatható módon. Éppen emiatt várható, hogy a visszavágó még nagyobb érdeklődést vonz majd, mint az első meccs. Valószínűleg Warren is erre apellál, ráadásul ismerve Wilder és Fury véleményét Joshua-ról és Hearn-ről még örülnének is neki, ha keresztbe tehetnek és elvehetik a nézőket Joshua meccsétől. Ráadásul, ha sikerül a szigetországba hozni a visszavágót, az komoly konkurenciát jelenthet majd. Két ilyen súlyú mérkőzés ugyanazon az éjszakán egy országon belül kétségtelenül megosztaná a nézőket, választaniuk kellene.

Kérdés az is, hogy ki lesz Joshua ellenfele? Amennyiben tényleg sikerül a jövő év első felére összehozni a Wilder – Fury visszavágót, függetlenül attól, hogy április 13-án lesz-e vagy sem, akkor ők biztosan nem lesznek Joshua következő ellenfelei. Rajtuk kívül még felmerült korábban Dillian Whyte, Dereck Chisora vagy Jarrell Miller neve is, de ők valószínűleg nem akkora kaliberű nevek, hogy überelni tudnák velük a Wilder-Fury II iránti érdeklődést.

Konkrét megállapodás még nem született a visszavágót illetően, sem a dátumról, sem a helyszínről nem lehet még tudni, csak annyit, hogy a WBC jóváhagyta a visszavágót. Illetve a két bunyós is benne lenne a második meccsbe, de sok múlik az anyagiakon is. Ha Hearn előáll egy jó ajánlattal akkor elcsaklizhatja Wilder-t vagy akár Fury-t is április 13-ra. Viszont, ha ragaszkodnak a visszavágóhoz és sikerül erre a dátumra megszervezni, ráadásul a szigetországba, akkor igencsak alá tesznek Hearn-nek és a Matchroom Boxing-nak.

Az első meccs legjobb pillanatai:

Komment