Hearn előállt a tervvel: áprilisban Pulev jöhet Joshua-nak, aztán Usyk

Fotó: Anthony Joshua – Kubrat Pulev (2017) – PuzzlePix Fotóügynökség

Nemrég írtunk róla, hogy amint visszaszerezte világbajnoki címeit Anthony Joshua a WBO azonnal elrendelte a kötelező címvédést. Amire a határidő legkésőbb 2020. június 4-e. Közben azonban az IBF-nél is címet kellene védenie Joshua-nak, ha azt az övet is szeretné megtartani és elviekben az IBF a következő a sorban. Így AJ-nek júniusig kétszer kéne címet védenie, amire nem sok esély van. Promótere, Eddie Hearn szerint azonban a szervezeteknek van rá lehetősége, hogy megegyezzenek egymással és akkor nem kéne egyik övről sem lemondania harc nélkül AJ-nek.

Hearn elő is állt egy tervvel, ami leginkább a Matchroom-nak lenne jó, na meg persze az ő bunyósainak. Azonban még egyeztetnie kell a szervezetekkel is, kérdés, hogy a WBO hajlandó-e még egy kicsit várni.

Hearn úgy tervezi, hogy 2020. áprilisában Kubrat Pulev ellen védené meg IBF övét Joshua (az ő verziója szerint meg is nyerné a meccset AJ). Előtte pedig márciusban lenne egy Usyk – Chisora meccs és ennek a meccsnek a győztese lenne majd a Joshua – Pulev meccs győztesének ellenfele. Vagyis Hearn tervei szerint 2020. második felében lenne egy Joshua – Usyk meccs a WBO övért. Ebbe azért lesz némi beleszólása a szervezeteknek is, mert például korábban Usyk – Parker meccsről volt szó, ha megüresedne a WBO öv. Kérdés, hogy engedik-e Chisora-t közel kerülni a kötelező kihívói pozícióhoz. Mert nem lehet 100 %-ig biztos senki sem abban, hogy Usyk nyer, ezt ugye tudjuk. Bár Hearn ezzel számol.

És vajon ki az, aki mindenképp jól jár? Természetesen Eddie Hearn és a Matchroom Boxing, mert az imént említett ökölvívók, Pulev kivételével, mind Matchroom-os bunyósok. Joshua, Usyk, Chisora és Parker is, így mondhatni házon belül maradna a WBO öv, bárki is küzdene érte. Hearn viszont, mint láthattuk nagyon jó promóter és üzletember. Nem lenne meglepő, ha kijárná a legjobb utat a Matchroom-nak és a bunyósainak.

Komment