Jeff Horn autóbalesetet szenvedett, de a Crawford elleni meccs nincs veszélyben

Fotó: Jeff Horn – Europress Fotóügynökség

A WBO váltósúlyú világbajnoka, Jeff Horn csütörtökön szenvedett autóbalesetet Ausztráliában, Brisbane-ben. A hírek szerint a három autót érintő balesetben Horn nem sérült meg, így a június 9-i Terence Crawford elleni meccs nem került veszélybe.

Horn második alkalommal fogja megvédeni címét, amit 2017. júliusában szerzett meg Manny Pacquiao legyőzésével. Az eredeti tervek szerint Horn és az amerikai Terence Crawford április 14-én lépett volna ringbe, de Crawford kézsérülése miatt el kellett halasztani az összecsapást. Horn csapata kapott is az alkalmon, hogy ismét odaszúrjanak Crawford-nak: „Nem hagyjuk, hogy olyan apró dolgok, mint egy autóbaleset vagy egy megzúzódott kéz megállítson minket, ellentétben azokkal az amerikai harcosokkal, akik egy ilyen helyzetben csak sírnának és elhalasztatnák a meccset.” Ezzel is utalva Crawford sérülésére.

Horn elmondta, hogy szerencsére nem sérült meg a balesetben, ő egyedül ült az autóban, felesége és kislányuk otthon volt, amikor edzésről tartott hazafelé. A balesetben három autó ütközött, szerencsére a többi résztvevő is megúszta kisebb sérülésekkel. Horn szerint a baleset kicsit sokkolta, de ez nem fogja megakadályozni abban, hogy legyőzze Crawfordot.

Carl Moretti, a Top Rank elnökhelyettese is reagált a hírre, elmondta, hogy örülnek neki, hogy Horn nem sérült meg a balesetben. Stílusosan egy autós hasonlattal üzent vissza Horn-nak.  „Június 9-én valami olyannal fog szembe kerülni, ami akkorát üt, mint egy Mack kamion és olyan gyors, mint egy Lamborghini – ez pedig Crawford.”

Jeff Horn (18-0-1; 12 KO) és Terence Crawford (32-0; 23 KO) június 9-én Las Vegasban fog megmérkőzni egymással és a győztes a WBO váltósúlyú világbajnoki övével térhet haza.

Komment