Fury új edzője: „Wilder kiütése a terv része!”

Fotó: Deontay Wilder – Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Tegnap már beszámoltunk róla, hogy Tyson Fury talán kicsit meglepő módon edzőt váltott alig két hónappal a Deontay Wilder elleni visszavágó előtt. Otthagyta Ben Davison-t, aki segített neki visszatérni. Új edzője pedig nem más lesz, mint a legendás Emanuel Steward unokaöccse, Javan „Sugar Hill” Steward, aki nagybátyja halála óta átvette a Kronk Gym vezetését és a bunyósok edzését. Fury és Steward ismeretsége nem új keletű, még 2010-ben edzett a Kronk Gym-ben.

Most „Sugar Hill” megszólalt új tanítványa és a következő nagy megmérettetés kapcsán. Elmondta, hogy nagyon izgatott a közös munka miatt. Nagy kihívás és nagy elismerés is számára, hogy együtt dolgozhat Fury-val. Ez a nehézsúly, ráadásul a nehézsúly elitje. Itt fokozottan igaz, hogy egy ütés eldönthet mindent. Először csak arról volt szó, hogy ő is része lesz a csapatnak, de aztán hirtelen ő lett a vezetőedző. Az edző azt is elmondta, hogy már 2010-ben tudta ő is és nagybátyja is, hogy Fury sokra fogja vinni és nemcsak a képességei miatt, hanem a személyisége, a karaktere miatt, minden adott volt ahhoz, hogy igazi bajnok legyen.

A Wilder visszavágó kapcsán elmondta, hogy 100%-ig biztos új tanítványa győzelmében. Természetesen a terv része, hogy kiüsse a „Cigány Király” Wilder-t. Csak így lehet biztos a győzelem, kiütésnél nem számít, hogy mi van a pontozólapon. Valószínűleg január elején kezdik meg a közös munkát Las Vegas-ban, így nagyjából egy hét hetes közös felkészülést tudnak végig csinálni a február 22-i visszavágó előtt. Steward azt is elmondta, hogy Fury azzal kereste meg, hogy a technikáján szeretne javítani, erre fogják fektetni a hangsúlyt. Úgy tűnik Fury visszatér az „alapokhoz” és abban bízik, hogy a „régi iskola” célravezetőbb lehet Wilder ellen, mint a Ben Davison által képviselt „új iskola”.

Komment