Úgy tűnik Wilder döntött, Fury az elsődleges célpontja

Fotó: Deontay Wilder – Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

A nehézsúlyú WBC világbajnok Deontay Wilder és az IBO/IBF/WBO/WBA (Super) világbajnok Anthony Joshua hónapok óta kerülgetik egymást, de nem sikerült megegyezniük, még mindig várni kell a címegyesítésre. Joshua és menedzsmentje már több ajánlatot is tett az amerikai világbajnoknak, aki egyiket sem fogadta el és úgy tűnik jelenleg nem is Joshua az első számú célpont a listáján.

Wilder lehetséges ellenfeleiként három nehézsúlyú bunyóst emlegetnek: Fury, Joshua és a WBC-nél kötelező kihívói pozícióban lévő Dominic Breazeale. Hármójuk közül pedig Tyson Fury az, akit akar Wilder. Breazeale-t csak akkor tekinti lehetséges ellenfélnek, ha Tyson Fury gyáva lesz és nem egyezik bele a visszavágóba. Úgy tűnik Wilder csőrét nagyon böki a december 1-jei meccs végeredménye, amikor is döntetlenre hozták ki a pontozók a meccset, annak ellenére, hogy Fury kétszer is padlóra került. Az eredménnyel nemcsak ő nincs kiegyezve, a rajongók sem elégedettek vele. Mindenképp be akarja bizonyítani, hogy ő a jobb. Wilder reméli, hogy Fury nem ijedt be és ő is akarja a visszavágót.

„Ha ő egy igazi harcos, az igazi Cigány Király, akkor újra küzdeni fog ellenem. Gyerünk, tegyük meg újra. Ha azt hiszi, hogy múltkor ő győzött, akkor álljon ki velem megint. Tegyük tisztába a dolgokat, ne hagyjuk kétségek között a rajongókat!”

Wilder szerint Fury már nem olyan magabiztos, mint a meccs előtt, mert tudja, hogy képes kiütni őt, ezért 50-50 % az esély rá, hogy be meri vállalni az újabb meccset.

Ha pedig nem jön össze a Fury elleni visszavágó, akkor jöhet Dominic Breazeale Wilder szerint. Tehát Joshua-t nem is hozta szóba, mint lehetséges ellenfél. Ezt támasztja alá Barry Hearn nyilatkozata is, miszerint Wilder csapata egyáltalán nem kommunikál velük, nem reagálnak a megkeresésre. Hiába írtak több emailt, hiába hívták telefonon őket számtalanszor, semmi válasz. Pedig Hearn szerint még többet ajánlottak Wilder-nek, a garantált pénz mellé százalékos részesedést is kapna a bevételből. A Matchroom csapata úgy gondolja, hogy nem lesz semmi az április meccsből, talán az év második felében összejöhet a meccs.

A WBC részéről akármelyik meccs jöhet, mert Mauricio Sulaiman már mindegyikbe beleegyezett. Egyik héten a Wilder – Joshua meccset rendelték el, utána a visszavágót, most pedig a Breazeale elleni meccset. Szóval neki édes mindegy ki ellen bunyózik a világbajnok.

Komment