Tyson Fury szeme csúnyán megsérült, pontozással győzött, az apja meg kiakadt

Fotó: Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Magyar idő szerint ma reggel lépett szorítóba Tyson Fury (29-0-1; 20 KO) és Otto Wallin (20-1; 13 KO) a Las Vegas-i T-Mobile Arena-ban. Ahogy arra számítani lehetett Fury ismét megadta a módját a bevonulásnak, mexikói zászlós poncsóban és Sombrero kalapban vonult be a ringbe.

Talán kicsit meglepő módon nem volt olyan könnyű dolga Fury-nak, mint amire számolni lehetett, valószínűleg ő sem erre számított. A harmadik menetben Fury jobb szeme megsérült egy ütéstől. Elég komoly vágás lett a szeme fölött, ami láthatóan zavarta a meccs hátralévő részében. A cutman-nek akadt dolga bőven, a meccs után Bob Arum és a Lennox Lewis is az ő teljesítményét emelte ki leginkább, nem a bunyósokét. ? Ezt a sérülést próbálta is kihasználni Wallin. Ennek ellenére Fury irányította a mérkőzést és bár nehezebb dolga volt, mint júniusban Schwarz ellen, így is egyhangú pontozással (118-110, 117-111, 116-112) nyert. Wallin betartotta, amit ígért, győzni jött és nem adta olyan könnyen magát.

A meccs után Fury nem tűnt felhőtlenül boldognak, bár győzött, de valószínűleg nem a terveik szerint zajlott a mérkőzés. Apja, John Fury pedig hangot is adott nem tetszésének, szerinte nem úgy sikerült a felkészülés, ahogy kellett volna. Nem elégedett az edző, Ben Davison munkájával. Valami nem stimmelt, mert nagyon gyengének látta a fiát, és szerinte ő nem szokott ilyen fölösleges ütéseket beszedni és, ha a top 3 nehézsúlyú közül állt volna valaki előtte vagy Povetkin, akkor nem tudott volna győzni. Nagyon nem volt megelégedve fia teljesítményével. Szerinte ez a sérülés pedig komoly gondot okozhat a fiának a későbbiekben, akár a karrierjének is véget vethet, ráadásul úgy véli, hogy elkerülhető lett volna.

A tervek szerint a „Cigány Király” következő meccse a Deontay Wilder elleni visszavágó lesz 2020. február 22-én.

Komment