Joshua azt akarja, hogy Fury legyőzze Wilder-t, még segíteni is hajlandó

Fotó: Anthony Joshua – PuzzlePix Fotóügynökség

Anthony Joshua nemrég szerezte vissza IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnoki öveit és nem titkolt célja, hogy a nehézsúly vitathatatlan bajnoka legyen. Ehhez pedig már csak a WBC öve hiányzik, amit jelenleg Deontay Wilder birtokol. Wilder pedig legközelebb februárban lép szorítóba ismét Tyson Fury ellen. Így, ha Fury legyőzné Wilder-t, akkor vele kellene küzdeni a hiányzó övért Joshua-nak. Ebben bízik AJ, mert szerinte Fury előbb kiállna vele, mint Wilder, amire van esély, hisz az amerikaival majdnem egy évig próbáltak megegyezi egy címegyesítő meccsben eredmény nélkül.

„Azt hiszem Tyson Fury előbb harcolna velem, mint Wilder. Ha ez a helyzet, akkor azt akarom, hogy Fury nyerjen, mert harcolni akarok. Őrületes lenne, ha brit földön bunyózhatnánk egymás ellen a vitathatatlan címért. El tudod képzelni?”

Joshua szerint Fury meg tudja verni Wilder-t és, ha kell még segíteni is hajlandó neki ebben. Felajánlotta, hogy szívesen lesz a kesztyűpartnere, ha kell Las Vegas-ba is elutazik. Fury a napokban váltott edzőt és a tervek szerint januártól Las Vegas-ban fog készülni „Sugar Hill” Steward-dal és valószínűleg minden segítség jól jön neki.

Fury látta honfitársa ajánlatát és reagált is rá. Örömmel vette, hogy Joshua szívesen segítene neki és el is fogadta az ajánlatot, örömmel látja az edzőtáborban. Még egy kicsit dicsérte is AJ-t a Ruiz felett aratott győzelméért. Sőt biztosra mondja, hogy ő kiáll Joshua-val, ha legyőzte Wilder-t. Ez azért egy hosszabb távú projekt, mert Joshua-ra még vár két kötelező címvédés, Fury pedig elvileg a februárival együtt még két meccset vív Wilder ellen. Ha nyer Fury februárban, akkor minden bizonnyal lesz még egy újabb visszavágó Wilder-rel. Nagyjából 2021. nyarán vagy második felében lehetne egy Joshua – Fury címegyesítő meccs, ha lesz.

Komment