Fury szerint Lopez meg fogja verni Lomachenko-t

Fotó: Vasyl Lomachenko – PuzzlePix Fotóügynökség

Valószínűleg április-május körül a WBO/WBA Super és WBC Franchise könnyűsúlyú világbajnok Vasyl Lomachenko (14-1; 10 KO) és az IBF világbajnok Teofimo Lopez (15-0; 12 KO) címegyesítő meccsen néz farkasszemet, hogy egyikük a súlycsoport vitathatatlan bajnoka legyen. A szakértők többsége az ukrán fenomént tartja a meccs esélyesének, de Tyson Fury nem. Szerinte Lomachenko nem fogja tudni legyőzni a fiatal Lopez-t.

Fury szerint Lopez olyan, mint egy nehézsúlyú bunyós rövid lábakon. Olyan erős és gyors, hogy Fury szerint könnyű- és kisváltósúlyban senki nem tudná legyőzni, még Lomachenko sem. Meg van az ereje hozzá, hogy egy ütéssel bárkit padlóra küldjön. Emellett rendkívül tehetséges és magabiztos, bárkivel kiáll, már csak egy dolog hiányzik belőle, hogy kicsit többet „dumáljon”. Ebben Fury biztos tudna segíteni neki, hogy jobban el tudja adni magát.

Lopez tehetsége nyilván nem kérdés senki számára, bár eddig nagy nevekkel nem állt szemben, de legutóbbi meccsén könnyedén gázolt át az IBF világbajnok Richard Commey-n és vette el az övét. Sokak szerint viszont túl korai még Lopez-nek a Lomachenko elleni meccs, még nincs négy éve, hogy profinak állt és nincs komoly tapasztalata. Bár ugyanannyi profi meccs van a hátuk mögött, a mérlegük is hasonló, de a legyőzött ellenfelek listája köszönőviszonyban sincs egymással. Lomachenko 15 profi meccséből 14 világbajnoki címmeccs volt és három súlycsoportban szerzett már világbajnoki címet. Nem is beszélve az ukrán amatőr múltjáról.

Kérdés, hogy mentálisan, hogy fogja bírni Lopez. Lomachenko nemcsak technikailag egy zseni, de a ring intelligenciája is egyedülálló, apránként felőröli az ellenfeleit, amíg azok feladják a küzdelmet vagy szó szerint, vagy csak elveszítik a magabiztosságukat, koncentrációjukat és játszadozik velük az ukrán. Lopez az erejére próbál támaszkodni, nemrég azt mondta, hogy ki akarja ütni az ukránt, nem akarja a bírókra bízni a döntést. Azt nehéz elképzelni, hogy Lopez ki tudná pontozni Loma-t, csak a kiütésben bízhat.

Komment