Vasyl Lomachenko december 8-án tér vissza Jose Pedraza ellen

Fotó: Vasyl Lomachenko – PuzzlePix Fotóügynökség

Immáron hivatalosan is bejelentették a WBA (Super) könnyűsúlyú világbajnok Vasyl Lomachenko (11-1; 9 KO) következő meccsének helyszínét és időpontját. December második szombatján, 8-án lép kötelek közé a New York-i Madison Square Garden-ben egy címegyesítő mérkőzésen a WBO könnyűsúlyú világbajnok Jose Pedraza (25-1; 12 KO) ellen.

Lomachenko legutóbb május 12-én bunyózott és szerezte meg a világbajnoki övet. Jorge Linares-t verte meg kiütéssel és ezzel harmadik súlycsoportjában is világbajnok lett. Az eredeti tervek szerint már augusztus 25-én sor került volna a címegyesítő mérkőzésre Raymundo Beltran ellen, de Lomachenko vállát meg kellett műteni ezért a mérkőzés elmaradt, Beltran pedig közben elveszítette övét Pedraza-val szemben. Így Pedraza kap lehetőséget decemberben, hogy a világklasszis ukrán ellen bunyózhasson és nemcsak megvédheti WBO övét, de mellé akár még a WBA övet is begyűjtheti.

A meccs esélyesének természetesen a fantasztikus amatőr múlttal rendelkező és egyedülálló módon a profik között 12 mérkőzés alatt három súlycsoportban is világbajnoki címig jutó ukránt tartják, de azért Pedraza-t sem szabad leírni. A Puerto Ricó-i Pedraza eddigi 26 mérkőzéséből mindössze egyet veszített el és két súlycsoportban (nagypehely- és könnyűsúly) is világbajnoki címig jutott.

Komment