Whyte most a WBO-ra akadt ki, mert Usyk és Fury is előrébb van a ranglistán, mint ő

Fotó: Dillian Whyte – PuzzlePix Fotóügynökség

A nehézsúlyú Dillian Whyte megint kiakadt az egyik szervezetre a négy nagy közül. Nemrég a WBC-vel akaszkodott össze és szidta őket úton-útfélen, mert kötelező kihívóként már 1,5 éve vár egy világbajnoki címmeccsre és úgy tűnik még legalább egy évig várnia kell. Most pedig a WBO-ra akadt ki a legfrissebb rangsoruk miatt.

A WBO legutóbbi nehézsúlyú ranglistáján Whyte már csak a harmadik helyen áll és Oleksandr Usyk és Tyson Fury is megelőzi. Usyk bár még mindig nem volt nehézsúlyú meccse megkapta a szervezettől a kötelező kihívói pozíciót, mert cirkálósúlyban ő volt a vitathatatlan bajnok és ő lett a ranglistán a #1. Fury pedig június 15-én legyőzte a WBO Interkontinentális bajnokát, Tom Schwarz-ot és ezzel nemcsak a címét vette el, de a ranglista második helyét is. Whyte-nak már az sem tetszett, hogy Usyk úgy lett kötelező kihívó, hogy még nem volt nehézsúlyú meccse, de Fury helyezésén teljesen kiakadt.

„Nem tudok túllépni azon a tényen, hogy Usyk lett a kötelező kihívó a nehézsúlyú címért. Ez egy vicc. Megértem, hogy ő volt a cirkálósúlyú vitathatatlan bajnok, de előbb legalább lett volna egy nehézsúlyú meccse. Amíg Joshua volt a bajnok nem volt ilyen sietős neki. Most, hogy Ruiz az, már igen mert azt gondolja, hogy meg tudja verni. … Ez egy kib****tt vicc, hogy a WBO elém helyezi Fury-t a rangsorban. Fury nem vert meg senkit, mióta visszatért az eltiltásából. Sefer Seferi, Francesco Pianeta és Tom Schwarz mind senkik. Cseppet sem lenne vicces, ha a WBO öve felszabadulna és Usyk meg Fury küzdhetne érte. Figyeld majd Fury, hogy fog menekülni. Mint amikor a WBC elrendelte, hogy velem küzdjön a Diamond övért. Cigány Király a se**em. Fuss gyáva cigány, fuss!”

Elég érdekes, hogy Whyte beszél gyávaságról, mert idén tavasszal lett volna rá esélye, hogy megküzdjön Joshua-val a világbajnoki címekért, de neki kevés volt a pénz, amit ajánlottak érte. Korábban pedig visszautasított már egy Pulev elleni meccset az IBF kihívói pozíciójáért, majd egy Ortiz elleni meccset a WBC kihívói pozíciójáért (mondjuk ez érthető volt, minek bunyózzon azért a címért, ami amúgy is az övé.)

Komment