Fury papának elgurult a gyógyszere? 250 millió dollár a Joshua meccsért?

Fotó: John Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Tyson Fury édesapja, John Fury pár napja még azt mondta, hogy most kellene nyugdíjba menni a fiának, mert már mindent elért. Mindegyik nagy övet megszerezte, van pénze bőven, nincs már mit bizonyítania. Közben azonban egyre több hír jelenik meg arról, hogy Fury csapata a harmadik Wilder meccs helyett inkább egy Anthony Joshua elleni címegyesítést szeretne. Most erről is nyilatkozott Fury papa.

Azt mondja, hogy Joshua promóterének, Eddie Hearn-nek nagyon-nagyon mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ha akarja ezt a meccset. Egész pontosan 250 millió dollárt (!) kell fizessen a fiának. Szerinte ez egy olyan kaliberű meccs lenne, ami megér fél milliárd dollárt, 250 millió Fury-nak, 250 millió Joshua-nak. Ja és az Egyesült Királyságban kell megrendezni a meccset.

Azt is elmondta, hogy Tyson a szombati győzelme után nem fogja olcsón adni magát. Ő a legjobb és a világ minden pénzét megéri. Szóval, ha Hearn akarja ezt a meccset, akkor „virítsa a lóvét” vagy felejtse el.

Elviekben Fury-nak még egyszer meg kell küzdenie Wilder-rel, ha a „Bronz Bombázó” él a visszavágási záradékkal és elég valószínű, hogy él. Szóval egy Joshua elleni meccsre mindenképp várni kell, főleg, hogy Joshua-nak is vannak kötelező címvédései. A harmadik Wilder elleni meccsről azt mondta az idősebb Fury, hogy Wilder inkább felejtse el, Tyson túl jó hozzá és egyre csak jobb lesz. Nem kéne erőltetnie ezt a harmadik meccset, mert semmi esélyt nem lát arra, hogy valaha is legyőzze a fiát.

Az anyagiakra visszatérve ez kiemelkedően magas összeg. Fury Wilder ellen állítólag garantált 30 millió dollárt kapott. A Joshua – Ruiz visszavágó kapcsán azt beszélték, hogy kb. 60-70 millió dollárt kapott AJ, bár egyes hírek 100 milliós összegről szóltak. De még az is jóval kevesebb, mint amit John Fury szeretne a fiának. Van ekkora piaci értéke ennek a meccsnek? Talán, ha elviszik Szaúd-Arábiába akkor esetleg, de azt meg ugye nem akarja Fury apja. Mondjuk ezt csak ő nyilatkozta, azt nem tudni, hogy Tyson Fury mit szeretne.

Komment